Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

SAP Hybris benoemd tot leider door Forrester

 

R&D

Forrester Research heeft SAP Hybris als marktleider gepositioneerd in twee van zijn recente onderzoeksrapporten*: The Forrester Wave™: B2C Commerce Suites, Q1 2017” en “The Forrester Wave™: B2B Commerce Suites, Q1 2017. SAP Hybris is bekroond met deze titel wegens het aanbod van een sterk, betrouwbaar en functierijk e-commerce platform. Voor de B2C- en B2B-rapporten maakte het onderzoeksbureau grotendeels gebruik van dezelfde criteria. Het B2C-rapport legt echter meer nadruk op zaken als experience management, webwinkels en omnichanneltechnologie en minder op specifieke B2B aspecten, zoals eProcurement, full-spectrum sales en channel management.

Volgens de Forrester Wave-rapporten vormt SAP Hybris de drijvende kracht achter alle e-commerce-oplossingen van SAP. Verder stelt het onderzoeksbureau: “Nu klanten niet alleen tijdens het aankoopproces, maar ook tijdens de oriëntatie meer mogelijkheden verwachten, moeten leveranciers in de back-end voor nieuwe integratie- en fulfillment-functionaliteit zorgen en in de front-end voor naadloze en innovatieve customer experiences.”

Sinds Forrester Reseach in 2015 met zijn marktonderzoek begon, heeft SAP Hybris een forse groei doorgemaakt op het gebied van omzet, klantportfolio en partnernetwerk. Volgens Forrester maakt het nu deel uit van de standaard voorselectie bij de keuze voor e-commercetechnologie. De organisatie neemt qua koopoverweging een dominante positie in binnen de zakelijke markt voor e-commerce. In het rapport staat vermeld dat SAP Hybris ook favoriet is vanwege haar stabiliteit, omvangrijke wereldwijde netwerk van implementatiepartners en wegens focus op oplossingen voor verticale markten.

“Of het nu gaat om B2C of B2B, of zelfs B2B2C, de verwachtingen van klanten nemen steeds complexere vormen aan. Zij hebben behoefte aan flexibele mogelijkheden waarmee zij hun processen kunnen aanpassen aan nieuwe kanalen en customer experiences. Daarbij willen ze een geïntegreerde aanpak hanteren die ondersteuning biedt voor al hun kanalen”, zegt Mark de Bruijn, Senior Director & Head of EMEA Marketing bij SAP Hybris. “Door onze rijke e-commercefunctionaliteit en de flexibiliteit van ons platform verder uit te bouwen en onze investeringen in marketing- en experience management op te voeren, kunnen onze klanten zorgen voor uitmuntende omnichannel experiencies. Daarnaast helpen we klanten hiermee marktaandeel te winnen in diverse sectoren en use cases. Deze rapporten bevestigen de waarde die onze klanten uit ons platform putten voor alle mogelijke toepassingen.”

Exemplaren van de B2B en B2C Commerce Suites Wave-rapporten van Forrester kunnen worden gedownload via de website van SAP Hybris.

*Bron: Forrester Research, “Forrester Wave B2B Commerce Suite Q1 2017” en “Forrester Wave B2C Commerce Suite Q1 2017”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5999676). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.