Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De 5 voordelen van cloud managed planning software

 

Cloud software stelt je in staat om gegevens op te slaan en op te halen zonder de noodzaak van lokale opslagapparaten. Zelfs als je de exacte terminologie niet kent, is de kans groot dat je al geruime tijd gebruik maakt van cloud software. Deze technologie heeft sinds het midden van de jaren negentig de dagelijkse gang van zaken veranderd voor vrijwel iedereen die gebruik maakt van het internet. Mensen kunnen hun gegevens opslaan op platforms zoals Dropbox en Google Drive in plaats van op USB-sticks of draagbare harde schijven, wat een game-changer is, vooral voor mensen die mobiele apparaten gebruiken.

Op dezelfde manier kunnen bedrijven, in plaats van hun fysieke servers aan te schaffen en te onderhouden, cloudopslag gebruiken om geld te besparen en de behoefte aan interne IT-ondersteuning te minimaliseren. In feite zijn bedrijven al begonnen met het invoeren van deze technologie, aangezien zij cloud gebaseerde planning software gebruiken om de productiviteit te bevorderen en hun workflow te stroomlijnen.

Wat is cloud managed planning software?

Cloud managed planning software coördineert de planning, samenwerking, monitoring en oplevering van een project. Het stelt project managers en teams in staat om werk gedaan te krijgen met behulp van een netwerk van hulpmiddelen die beschikbaar zijn binnen de software, in plaats van een gewoon whiteboard en sticky notes. Het gebruik van project management software varieert van bedrijf tot bedrijf en van team tot team. Maar alles bij elkaar genomen is het ontworpen om het beheren van projecten en deadlines gemakkelijker en effectiever te maken.

Voordelen van Cloud managed planning software

Cloud managed planning software biedt verschillende belangrijke voordelen voor mensen die in welke sector dan ook werken. Hier zijn vijf van deze voordelen.

Geen extra hardware en installaties

Een van de vele voordelen van het gebruik van deze tools is dat ze geen hardware of extra installaties vereisen. In tegenstelling tot traditionele technologieën, waarbij je meerdere licenties voor elke machine met veranderende instellingen moet aanschaffen, maakt een cloud managed planning software dit volledig overbodig en kan het bedrijf dus ook duizenden euro’s besparen. Dankzij deze systemen is voor de meeste planning tools geen langetermijnverbintenis nodig, wat ook een groot voordeel is.

Sneller tempo van software-updates

Traditionele technieken hebben vaak aanzienlijk onderhoud nodig, maar cloud management platforms niet. In de meeste gevallen handelt de software aanbieder alle problemen af die zich voordoen, zoals storingen of software-upgrades.  Hierbij worden software-upgrades uitgevoerd aan de kant van de provider en kunnen ze regelmatig worden verspreid, zodat je er onmiddellijk de vruchten van kunt plukken. In feite zul je het misschien niet eens merken als de provider de software bijwerkt. Je hebt ook geen IT-specialist nodig om de software te beheren en in uitstekende staat te houden.Het enige wat je hoeft te doen is de licentie vernieuwen wanneer die afloopt.

Eenvoudig te gebruiken technologie

Cloud systemen zijn anders opgebouwd dan traditionele systemen. Ze zijn vrij van de beperkingen van oude processen en worden gemaakt door experts die begrijpen hoe ze het beste uit de huidige technologie kunnen halen. Dit maakt cloud software voor business planning uiterst gebruiksvriendelijk en eenvoudig in gebruik, zodat je werknemers gemakkelijk kunnen browsen en hun dagelijkse taken kunnen uitvoeren.

Betere connectiviteit en integratie

Er zijn honderden nieuwe productiviteit oplossingen beschikbaar om je bedrijf te verbeteren, of het nu gaat om software voor de boekhouding of een CRM tool. Het integreren ervan is veel eenvoudiger met een cloud managed systeem.

Het is essentieel om te zoeken naar leveranciers die ook een open API hebben. Hierdoor kun je alle oplossingen van derden of op maat integreren zonder dat dit regelmatig tijd kost en hoge kosten met zich meebrengt.

Verbeterde flexibiliteit

Een cloud oplossing hoeft niet verbonden te zijn met een lokaal netwerk. Je kunt er op elk moment bij, vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Dat betekent dat iedereen in een organisatie toegang heeft tot de planning software vanaf hun telefoon, tablet of laptop. Bovendien kun je op elk gewenst moment informatie ophalen op de smartphone wanneer je onderweg bent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7412699). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.