Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dynatrace opent AI-engine voor partners

 

Dynatrace, specialist in software intelligence, introduceert de volgende generatie van haar Artificial Intelligence engine Davis. Deze bevat nieuwe en verbeterde algoritmen, waaronder de mogelijkheid om data en events in te lezen vanuit oplossingen van partners. Dynatrace introduceert tegelijkertijd een programma voor ontwikkelaars om eenvoudiger en sneller data van derden in te lezen en het Dynatrace software intelligence platform uit te breiden.

Autonome cloud-toepassingen

In tegenstelling tot andere AIOps en traditionele monitoringtools die vertrouwen op machine learning om correlaties te ontdekken, is Davis geschikt voor dynamische cloud-omgevingen waarin geen tijd is om te leren. Davis benut real-time kennis over alle afhankelijkheden in de volledige stack context, om op nauwkeurige wijze automatisch de oorzaak van problemen te achterhalen. Met als resultaat dat overbodig ruis wordt geëlimineerd en alleen deterministische antwoorden overblijven, waardoor automatische remediatie en uiteindelijk ook autonome cloud-toepassingen mogelijk worden.

Belangrijkste AI-verbeteringen

  • Slimmer en breder toepasbaar open platform: Dynatrace’s Davis kan nu meetgegevens, andere data en events van partneroplossingen inlezen, zoals van CI/CD en ITSM-tools. Met als voordeel betere antwoorden gebaseerd op meer context. Integraties zijn onder andere mogelijk met F5, IBM, DataPower, Citrix NetScaler, ServiceNow, Puppet en Chef.
  • Eenvoudiger meer automatiseren: Davis is verrijkt met algoritmen die beter variaties in de performance kunnen ontdekken, zonder te hoeven vertrouwen op basiswaarden. Door een nauwkeurigere data-analyse van de volledige stack zijn namelijk zowel ongelijksoortige alerts als de oorzaken daarvan nauwkeuriger te groeperen.
  • Deterministische antwoorden voor automatisering en zelfherstel: door meer en nauwkeurige functionaliteit voor probleemidentificatie, impactanalyse en oorzaakbepaling, kan Davis automatische remediatie-workflows voor zelfherstel in gang zetten.

Deterministische AI-aanpak

“Vier jaar geleden hebben wij met pionieren en voortdurend verbeteren een unieke deterministische aanpak voor AI ontwikkeld”, vertelt Bernd Greifeneder, CTO van Dynatrace. “Daarmee stellen wij klanten in staat hun cloud-omgevingen te vereenvoudigen en meer tijd te besteden aan innovatie. Omdat Dynatrace automatisch afhankelijkheden in de totale cloud-omgeving van bedrijven ontdekt en in kaart brengt, kan de Davis AI-engine nauwkeurig de oorzaak van problemen achterhalen, in plaats van simpelweg gissen op basis van correlaties. Deze aanpak is nu verder verbeterd met de mogelijkheid externe data toe te voegen ter verrijking van onze real-time topologische modellen. Tevens is er geen leerperiode meer nodig, in tegenstelling tot alternatieve oplossingen, waardoor onze aanpak vooral effectief is voor zeer dynamische cloud-omgevingen.” 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6595934). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.