Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

ATB vertrouwt het IT beheer toe aan Sentia

 

Bank

Amsterdam Trade Bank is een jonge organisatie die zowel particulieren als het zakenleven aantrekkelijke financiële oplossingen biedt. De organisatie is opgericht in 1994 en is sinds 2001 een dochter van de Alfa-bank Group. Eind vorig jaar koos Amsterdam Trade Bank voor een langdurig partnership met Sentia en is het traject richting complete outsourcing van zijn it-omgeving gestart. 'Na een intensief selectieproces kozen wij voor Sentia vanwege hun innovatieve DNA wat Amsterdam Trade Bank gaat helpen om een meer wendbare digitale bank te worden' aldus Michel Hofman (CIO Amsterdam Trade Bank)

Op 14 december tekende Eric Steeghs (Chief Financial Officer ATB), Michel Hofman (Chief Information Officer ATB) en Paul van der Marck (Commercieel Directeur Sentia) een overeenkomst waarmee een langdurig partnership beklonken werd. De continuïteit van de bancaire dienstverlening is voor Amsterdam Trade Bank van groot belang, waarin de stap om de complete IT-infrastructuur te outsourcen logisch is. De focus van ATB is het verder ontwikkelen van de digitale dienstverlening richting zijn klanten. Sentia zal daarin de continue beschikbaarheid en beveiliging van de applicaties waarborgen.

Complete ontzorging en optimale samenwerking

Naast de complete IT-infrastructuur zal Sentia vanaf medio 2017 het complete technisch beheer van het IT-landschap op zich nemen. Met zijn ‘managed application continuity’ zal Sentia de Amsterdam Trade Bank compleet ontzorgen, van de optimale IT-infrastructuur voor de kern systemen tot aan alle applicaties op alle (virtuele) desktops. De samenwerking zal ook op andere domeinen intensief zijn, waarbij beide partijen nauw zullen samenwerken voor de geplande FinTech-oplossingen van Amsterdam Trade Bank.

'Na een intensief selectieproces kozen wij voor Sentia vanwege hun innovatieve DNA wat Amsterdam Trade Bank gaat helpen om een meer wendbare digitale bank te worden.'

MICHEL HOFMAN - HEAD OF BUSINESS TECHNOLOGY & CHANGE (CIO) AMSTERDAM TRADE BANK

'Voor Sentia is dit een belangrijke stap in onze ambitie om de belangrijkste beheerder van Core Banking platformen te worden. Het partnership met Amsterdam Trade Bank is het bewijs dat Sentia voor banken een belangrijke speler is geworden.'

PAUL VAN DER MARCK - COMMERCIEEL DIRECTEUR SENTIA

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5988732). © Jaarbeurs IT Media.

?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.