Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Arista containersoftware voor cloud networking

 

Arista containersoftware voor cloud networking

Arista Networks introduceert het 'containerized EOS' als alternatief model voor de aanschaf en implementatie van Arista’s EOS door cloud-, enterprise- en serviceproviders. Deze nieuwe containerversie van EOS’ (cEOS) benut het industriestandaard container DevOps-model, waardoor Arista de architectuurkeuzes voor klanten onafhankelijk maakt van de eigen hardware.

Containerized EOS
Arista’s cEOS is een containerversie van de EOS-software en agents, voor het implementeren in cloudinfrastructuren en EOS-ondersteuning op zowel virtuele machines en containers, als de asics van derden. Deze flexibele implementatiemogelijkheid biedt operators van cloudnetwerken de kans een uniforme workflow te creëren voor het ontwikkelen, testen en implementeren van onderscheidende services. Het maakt de implementatie mogelijk van een robuust en bewezen uniform netwerk operating system voor zowel de productie- als ontwikkelplatformen, gebaseerd op dezelfde consistente EOS-functionaliteit.

EOS-uitbreiding voor DevOps
Arista maakt de DevOps-methodiek toegankelijk voor microservice-architecturen en containerisatie, ter ondersteuning van workloads, workflows, complexe ontwikkelingen en grootschalige implementatie validaties. Omdat cEOS op dezelfde wijze functioneert als andere containers, kunnen klanten andere applicaties op hetzelfde platform draaien, zoals automatisering- en monitoringtools. Verder voorziet cEOS in een lichte versie van de EOS-architectuur voor gebruik bij netwerkmodellering, ontwikkeling en validatie in de cloud. Vergelijkbaar met virtualisatie in het afgelopen decennium, biedt cEOS ontwikkelaars een naadloze migratie-ervaring van ontwikkeling tot implementatie voor de totale cloudnetwerkomgeving. cEOS biedt de volgende ondersteuning voor het container ecosysteem:
* EOS draait binnen een container op verschillende type hardware en cloud operating platform
* EOS ondersteunt meerdere tegelijkertijd draaiende applicaties als VM, native Linux apps of als een container
* EOS ondersteunt geautomatiseerde discovery en provisioning van services voor container workloads die binnen EOS draaien, of in externe containers via Container Tracer

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5978427). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.