Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe deal Deutsche Post DHL en T-Systems

 

Nieuwe deal Deutsche Post DHL en T-Systems

Deutsche Post DHL en T-Systems tekenen een vijfjarige overeenkomst met een waarde van vele honderden miljoenen euro's. T-Systems neemt de volgende taken van Deutsche Post DHL uit handen: - Het beheer en de ontwikkeling van de datacenters - Het netwerk - De werkpleksystemen van de logistieke dienstverlener

Vianen, 23 februari 2017 - Een looptijd van vijf jaar en een waarde van vele honderden miljoenen euro's: dat zijn de belangrijkste eigenschappen van een megadeal tussen Deutsche Post DHL en T-Systems. De zakelijke dochteronderneming van Deutsche Telekom neemt het beheer en de ontwikkeling van de datacenters, het netwerk en de werkpleksystemen van de logistieke dienstverlener uit Bonn op zich.

Migratie naar de cloud
Samen met T-Systems migreert Deutsche Post DHL zijn bestaande IT-platformen naar de cloud. Daarnaast verhuizen de twee partners de verschillende infrastructuren voor voice en dataverkeer naar een homogeen, IP-gebaseerd netwerk. Eveneens onderdeel van de overeenkomst zijn nieuwe ontwikkelingen voor aanvullend IT-systeemonderhoud en IT-systeemservices. Als reactie op de steeds strengere securityvereisten voor ondernemingen zullen Deutsche Post DHL en T-Systems ook verbeterde concepten voor IT-security implementeren.

Daarnaast voegt Telekom Deutschland een uitgebreide dienstenbundel aan het partnerschap toe: oplossingen voor mobiele communicatie in het Machine-to-Machine-segment (M2M), samen met voice/data-oplossingen en nieuwe value added services.

Stabiliteit en vernieuwing
"De samenwerking met T-Systems zorgt voor stabiliteit en vernieuwing van onze IT-systemen. Dat is voor ons als 's werelds meest vooraanstaande logistieke dienstverlener een absolute must", zegt Jürgen Gerdes, bestuurslid van de Deutsche Post DHL Group. "Deze samenwerking draagt ook bij aan de reis die we enkele jaren geleden zijn gestart naar een consistente, geïntegreerde IT-structuur."

"Als digital service provider begeleiden we bij Deutsche Post DHL de transformatie van klassieke IT- en netwerkdiensten naar de cloud en het all-IP-tijdperk", zegt Reinhard Clemens, lid van het Deutsche Telekom Board of Management en CEO van T-Systems.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5962957). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.