Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Betalingsachterstanden nemen toe: wat kun je er als ondernemer aan doen?

 

Dat het crisis is, weten de meeste ondernemers al langer. Door COVID-19, de hoge gasprijzen en in het algemeen de hogere prijzen van heel veel producten en grondstoffen, gaan veel ondernemers én particulieren ten onder. Als ondernemer merk je het misschien zelf ook wel dat het belangrijk is om een goede cashflow te hebben om je hoofd boven water te houden. Daarom is het belangrijk dat al je facturen betaald worden; je wil immers niet meegesleurd worden in de problemen als een van jouw klanten, de factuur niet betaalt. In dit artikel bespreken we wat je als ondernemer kunt doen om betalingsachterstanden tegen te gaan én snel je geld te ontvangen.

Tip 1: Zorg ervoor dat je ‘bovenop’ je boekhouding zit

Of je nu zelf je boekhouding doet of een boekhouder hebt, in deze tijden is het belangrijk om hier veel focus aan te besteden. Je wilt het immers metéén weten als een van je klanten je rekening niet op tijd heeft betaald, zodat je meteen stappen kunt zetten om je geld te innen. Stel dat jouw klant failliet gaat, dan wil je niet achteraan de rij staan om geld te innen! 

Tip 2: Neem altijd eerst persoonlijk contact op en blijf rustig

Voor je grote stappen zet, zoals een incassobureau inhuren, is het altijd de moeite waard om even persoonlijk contact op te nemen met je debiteur. Vraag hen wat er is gebeurd en geef hen een nieuwe uiterste betaaldatum, enkele dagen later. Zet dit ook op e-mail! Bij dit gesprek is het belangrijk om rustig en vriendelijk te blijven, je wilt immers niet een goede werkrelatie opblazen als er een rekening iets te laat werd betaald.

Krijg je na enkele dagen jouw klant niet te pakken en lijkt het alsof je genegeerd wordt? Dan is dat een teken om de volgende stap te nemen: een incasso indienen bij een gespecialiseerd incassobureau.

Tip 3: Weet welke incassobureaus goede reviews hebben vóór je ze nodig hebt

Het uitzoeken van een goed incassobureau kan wat tijd vergen - je wilt immers enkel in zee gaan met een betrouwbaar bureau met goede reviews. Idealiter weet je eigenlijk al welke incassobureaus er in jouw sector opereren vóór je ze nodig hebt - en heb je hun website opgeslagen. 

Wij raden aan om een incassobureau te kiezen waarbij je 24/7 online inzicht hebt in de vooruitgang van jouw incasso en die werken met 100% No Cure, No Pay incasso. Met andere woorden: het bureau gaat kosteloos voor je aan de slag - mocht het hen niet lukken om jouw geld te innen, dan betaal jij niets. Kies uiteraard voor een bureau met een hoog slagingspercentage dat ook snel het geld doorstort als het hen gelukt is om jouw openstaande rekening te innen. 

Veel succes! 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7434358). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.