Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Kerstpakketten trends voor 2022

 

De herfst is pas net begonnen, maar bij kerstpakketten leveranciers hangt er al een tijdje een gezellige kerstsfeer. De bestellingen lopen namelijk al snel binnen en de medewerkers zijn druk in de weer met het samenstellen van de kerstpakketten van miljoenen Nederlanders.

Nu er al zo veel kerstpakketten besteld zijn, heerst natuurlijk de vraag wat werkend Nederland dit jaar van het kerstpakket mag verwachten. Daarom vroegen wij dit aan kerstpakketten experts van drie grote kerstpakketten aanbieders. En voor de werkgever die in oktober nog met de handen in het haar zit, hebben wij een aantal tips verzameld voor het bestellen van een perfect kerstpakket.

Gezonde kerstpakketten

Gezonde kerstpakketten worden alsmaar populairder. Nora van Kerstpakketten Tip vertelde onze journalist dat zij een stijgende trend ziet als het op deze kerstpakketten aankomt. “De vraag naar gezonde kerstpakketten groeit elk jaar. Ook voor 2022 zien wij dat er een groot aantal van deze soort kerstpakketten zijn besteld.”

Gezonde kerstpakketten sluiten naadloos aan op de bedrijfswaarden van een groeiend aantal ondernemingen. Steeds meer bedrijven in Nederland en België sporen hun medewerkers aan om gezonder te leven. En met een gezond kerstpakket kunnen werkgevers hun werknemers helpen hun persoonlijke doelen te behalen. Deze kerstpakketten zijn gevuld met gezonde snacks ter vervanging van borrelnootjes, chips en chocolade. In plaats daarvan genieten de ontvangers van gezonde kerstpakketten van fruitsap, gezonde koeken en crackers, verse groenten en noten, zaden en pitten.

Nora vertelt onze verslaggever dat traditionele kerstpakketten nog steeds populairder zijn dan gezonde kerstpakketten. Maar met het grote aantal bestellingen van gezonde en verantwoorde kerstpakketten is de kans toch groot dat jij dit jaar met Kerstmis geniet van een gezond kerstdiner.

XL kerstpakketten

Evelien van Kerstpakketten Idee laat onze journalist weten dat ook het bestellingen van XL kerstpakketten flink is toegenomen in vergelijking met de voorgaande jaren. “Door de inflatie willen onze klanten hun medewerkers een goed gevuld kerstpakket geven met producten die nuttig zijn. De XL kerstpakketten die wij dit jaar vooral verkochten, waren dan ook geen luxe kerstpakketten maar juist voordelige kerstpakketten met veel alledaagse etenswaren.”

Kerstpakketten experts verwachten daarnaast dat de personeelstekorten, waar haast alle sectoren mee te kampen hebben, te maken kan hebben met de gestegen vraag naar XL kerstpakketten. XL kerstpakketten zijn namelijk grote en goed gevulde cadeaupakketten. Werkgevers zien grote kerstpakketten als een optimale manier om hun personeel te bedanken en tevreden te stellen. Een groot aantal werknemers moesten het afgelopen jaar extra taken oppakken wegens het personeelstekort. XL kerstpakketten worden door werkgevers daarom mogelijk gezien als een passende manier om hun werknemers te bedanken voor hun extra inzet.

Duurzame kerstpakketten

Ten slotte is ook het aantal bestellingen van duurzame kerstpakketten gestegen ten opzichte van de afgelopen jaren. “Wij zien dat het aantal bestellingen van maatschappelijk verantwoorde kerstpakketten, waaronder duurzame kerstpakketten, elk jaar groeit”, vertelt Robert van Kerstpakketten.pro.

Maatschappelijk verantwoord ondernemen is al jaren een belangrijk thema. Steeds meer bedrijven worden zich bewust van het belang van duurzaamheid en hun rol en verantwoordelijkheid daarin. Kerstpakketten experts verwachten dan ook dat de trend van duurzame kerstpakketten zal blijven groeien.

Tips voor kerstpakketten bestellen

Als jij nog op zoek bent naar een geschikt kerstpakket voor je personeel of relaties, kan een gezond kerstpakket, een XL kerstpakket of een duurzaam kerstpakket dus een goede keuze zijn. Maar ook het traditionele kerstpakket valt nog altijd goed in de smaak. Toch blijft de keuze voor het juiste kerstpakket elk jaar lastig. Daarom vroegen wij de kerstpakketten experts die wij spraken om een aantal tips voor werkgevers en ondernemers die nu nog voor die keuze staan.

Tip 1: Voer een gedegen onderzoek uit. Elke kerstpakketten leverancier biedt andere kerstpakketten aan en het assortiment verandert jaarlijks. Het is daarom belangrijk om elk jaar opnieuw onderzoek te doen naar de leverancier die het beste past bij jouw onderneming. Bekijk de websites van kerstpakketten groothandels, schrijf je in voor de nieuwsbrieven en bezoek showrooms. Zo kun je een geschikte keuze maken voor jouw bedrijf en medewerkers.

Tip 2: Bestel het kerstpakket op tijd. In september worden de eerste kerstpakketten al besteld. Wanneer werkgevers het kerstpakket pas eind oktober of in november gaan bestellen, zijn de meest populaire kerstpakketten al uitverkocht. Het is dus een goed idee om er vroeg bij te zijn. Bovendien zorgen de personeelstekorten in het vervoer en de inpakcentrales er dit jaar voor dat te laat bestellen ook kan betekenen dat de kerstpakketten niet op tijd voor de kerstborrel geleverd kunnen worden. Het advies geldt om voor november de kerstpakketten besteld te hebben.

Tip 3: Kijk nog eens kritisch naar je budget. Door de gewone inflatie gaan de prijzen voor de kerstpakketten elk jaar omhoog. Evelien van Kerstpakketten Idee vertelt dat sommige bedrijven al 7 jaar hetzelfde budget hebben voor het kerstpakket. Voor hetzelfde budget kunnen deze bedrijven dus elk jaar een kleiner kerstpakket kopen. En met de enorme inflatie van 2022 zal het voor het budget van 7 jaar geleden enorm lastig kunnen worden om een passend kerstpakket te kunnen bestellen.

Tip 4: Het is dus het beste om het budget jaarlijks aan de inflatie aan te passen. Maar door de dramatisch gestegen prijzen van dit jaar zal dat niet voor elk bedrijf haalbaar zijn. Daarom kun je een klein kerstpakket aanvullen met een persoonlijk kerstkaartje of een feestelijke videoboodschap. Arbeids- en organisatiepsycholoog Tosca Gort vertelde RTL Nieuws al eens dat werknemers vooral persoonlijke aandacht en waardering op prijs stellen. En dat kan voor elk budget.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7423361). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.