Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Ga je voor een chromebook of toch liever voor een laptop

 

Ben je van plan om een nieuwe computer te kopen of je desktop naar de milieustraat te brengen, dan komt automatisch de vraag naar boven wat het beste alternatief is voor je oude personal computer. Als eerst moet je je afvragen waarvoor je de nieuwe aankoop wilt gaan gebruiken en aan welke eisen een nieuwe computer moet voldoen.

De klassieke desktop computer verdwijnt steeds meer uit huis, maar ook op kantoren en op scholen. Tegenwoordig is die ingeruild voor een ipad, laptop of chromebook. Dit alles heeft te maken met het feit dat een enorm aanbod is aan deze laatste soort computers. Niet alleen qua geheugen, processor snelheid en accuduur is een draagbaar alternatief beter, ook zijn ze vaak nog multifunctioneel en hebben ze de mogelijkheid om op alle plekken draadloos verbinding te leggen met een muis, toetsenbord, printer of met je mobiele telefoon. Zo kun je moeiteloos tussen verschillende apparaten gegevens uitwisselen.

Werk je veel in de cloud en heb je een smartphone met android besturing dat is een chromebook je ideale metgezel. Zolang je niet met zware software werkt of video´s hoeft te monteren voldoet een chromebook uitstekend. Wat dat betreft faciliteert google je werkzaamheden met allemaal gratis apps of hulpprogramma´s in de cloud, zoals google docs, google spreadsheets of google meet. Met die laatste kun je met je collega´s van je werk overleggen.

Ben je gewend om met een klassieke pc te werken dan is de overstap naar een laptop een logische. Daarvoor kun je kiezen voor dezelfde besturingssoftware van windows en ook pakketten als word en powerpoint. Die pakketten zijn door de jaren heen wel verder ontwikkelt maar hebben nog altijd dezelfde basisfunctionaliteiten. Werk je er al langere tijd mee dan zal de overstap van een desktopcomputer naar bijvoorbeeld een HP laptop waarschijnlijk moeiteloos verlopen. Ga je een laptop vergelijken kijk dan in ieder geval naar de accuduur, zodat je er het liefst een groot aantal uren mee kunt werken zonder van netstroom afhankelijk te zijn.

Beeldscherm, muis en toetsenbord

Koop je een laptop dan zal je als eerste op internet gaan kijken en naar een voordelige aanbieding zoeken. Al gauw krijg je via google miljoenen suggesties voorgeschoteld. Omdat de gemiddelde Nederlander geen computer expert is, kan het kiezen van een goede geschikte laptop best lastig zijn. Wil je de specificaties en prijzen van een laptop vergelijken dan kun je bijvoorbeeld op de site van Knibble terecht. Hier worden op één plek 281 webshops met elkaar vergeleken. Het bespaart je in ieder geval een nachtenlange zoektocht en je kan er scherpe en actuele aanbieding vinden.

Functionaliteit

De moderne laptop heeft steeds meer functionaliteiten die het werken zeker veraangenamen. Naast een helder beeldscherm een soepel toetsenbord, kun je ook kiezen voor een touchpad, verlichting onder de toetsen, veel poorten en een touchscreen. Er zijn tegenwoordig modellen die je als flipbook kunt gebruiken waarbij je het beeldscherm 360 graden kunt kantelen zodat je de laptop als tablet kunt gebruiken. Hoe handig is dat!

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7417418). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.