Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De Impact van Artificial Intelligence op de Maakindustrie

 

Wereldwijd wordt er in de industrie en dan met name de maakindustrie een transformatie gemaakt met een golf aan nieuwe kunstmatige intelligentie (AI). De pandemie, fabriekssluitingen, problematiek in de gehele keten van toeleveringen en een groot tekort aan personeel, maar dan staat de Artificial Intelligence ontwikkeling ineens voor de deur als mogelijke oplossing. Het automatiseren van processen, het verkorten van de doorlooptijd. Het slimmer inrichten van de supply chain wordt dankzij AI en de embedded intelligence eenvoudiger en begint langzamerhand vertrouwd te raken bij bedrijven.

AI wordt steeds breder toegepast binnen de maakindustrie

De ontwikkelingen laten zien dat fabrikanten steeds vaker AI toepassen in de productieketen. Machine Learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI) helpen productieprocessen slimmer te worden en duurzamer te opereren. Dankzij dergelijke technieken worden economieën efficiënter en goedkoper in combinatie met de reeds bestaande geautomatiseerde processen. Ieder bedrijf dient te transformeren naar een slimmere manier van ondernemen. Of het nou gaat om een producent van steenwol isolatie platen of een chipsmaker. 

Wat Biedt AI voor de Maakindustrie?

De maakindustrie heeft baat bij AI en tracht het steeds meer toe te passen door het toe te voegen aan bestaande processen om zodoende beter te kunnen anticiperen op veranderingen in de processen. Systemen die steeds slimmer worden maken het mogelijk om de mens eerder in te lichten over wijzigingen in een proces, waardoor productieteams die bijvoorbeeld xps platen produceren eerder in kunnen grijpen en eventuele opgelopen schade beperken. Een snellere reactie kan de kosten verlagen en de betrouwbaarheid van een productieketen verhogen. Oftewel een verkorting van de productietijd en een verbeterslag op kwaliteitsgebied. 

AI maakt het mogelijk om data te genereren en van deze data te leren om een verbeterd proces te genereren. Een zelflerend systeem die met behulp van verschillende soorten gegevens van zelfs meerdere fabrieken over de gehele wereld de kwaliteit en efficiëntie van een productieproces vergroten en optimaliseren. Storingen, onderhoud, uitval of afval kan worden voorspeld door big-data en vooraf geteste parameters met elkaar te laten correleren. 

AI toegepast in de hedendaagse samenleving

In het alledaagse leven worden vele applicaties en services gebruikt die ons helpen bij doodgewone taken zoals interactie met andere mensen, e-mail, het delen van activiteiten met vrienden en familie etc. 

Gezondheidszorg

Het doen van voorspellingen zijn computers tegenwoordig goed in dankzij datasets die door de mensen aangereikt zijn. Hierdoor kunnen artsen kanker al sneller identificeren met als doel het verhogen van de kwaliteit en veiligheid van de patiënt. 

Bankwezen en de Financiële wereld

Kunstmatige intelligentie (AI) wordt tegenwoordig door vele banken gebruikt om fraude op te sporen. Tevens wordt klantenservice via deze techniek slimmer ingezet zoals bij het identificeren van afwijkingen om creditcardfraude te voorkomen. Dankzij het kunnen analyseren van grote hoeveelheden data kan de AI patronen ontdekken door historische gegevens naast nieuwe gegevens te leggen waardoor eerder voorkomende fouten oftewel fraude ontdekt kan worden. 

Landbouw

De AI maar ook machine learning is reeds geadopteerd in de landbouw. Het helpt boeren meer waarde uit het land te halen en tegelijkertijd slimmer te ondernemen en grondstoffen te gebruiken. 

Gaming

De afgelopen tijd is AI een onderdeel geworden van de gaming industrie. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt om het gedrag van karakters van spelers te bepalen. Dankzij deze techniek wordt er in de game mogelijk gemaakt om spelers hun gedrag te voorspellen. Dit geldt zowel voor actiespellen tot bordspellen welke het mogelijk maken om zelfs de beste spelers te verslaan. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7376786). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.