Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Dit kun je verwachten van een SEO-bureau

 

Als je gebruik wilt gaan maken van een SEO-bureau dan heb je vaak ideeën wat het voor je moet opleveren. Op zich is dat niet verkeerd maar je merkt wel dat veel bureaus aangeven wat ze kunnen bereiken zonder een duidelijke motivatie of een onderbouwing.

Daarom is het goed om bij jezelf na te gaan wat je eigenlijk verwacht van een SEO-bureau. Als je bijvoorbeeld denkt dat je binnen 5 dagen op de eerste plaats in de zoekresultaten zal staan, dan kom je bij elke samenwerking bedrogen uit. Een goed beleid op het gebied van SEO vraagt om tijd. Het vraagt om een duidelijke afstemming en een goed plan. De combinatie van die zaken zorgen voor resultaat.

Samenwerken

Elk SEO-bureau die ervaring heeft op het gebied van begeleiding rond SEO zal benadrukken dat het begint met samenwerken. Je moet als bedrijf of organisatie willen samenwerken met een SEO-bureau. Dus zowel het bureau als jij hebben een rol in het proces. Dit proces zal dus ook samen afgestemd moeten worden. Daarom zal een SEO-bureau in eerste instantie veel vragen hebben over wie je bent, wat je doet en wat je uiteindelijk wil bereiken. Door de juiste inventarisatie kan het bureau namelijk exact aangeven wat er belangrijk is om de SEO te verbeteren. Tel daarbij ook nog de technische kant op en je begrijpt dat bij een samenwerking je een goed advies kan verwachten.

Duidelijke taal

Binnen SEO zijn een aantal termen voor veel SEO-bureau zo ingeburgerd dat het voor een bedrijf wat net begint met zijn eigen SEO vaak termen zijn die niet begrepen worden of die op dat moment niet duidelijk is. Wat je kan verwachten van een SEO-bureau is dat ze de duidelijkheid op dit gebied kunnen geven. Dat ze in een eenvoudige taal en op een gebruiksvriendelijke manier exact kunnen aangeven wat de stappen zijn die je moet ondernemen om tot betere zoekresultaten te komen. Vanuit dat oogpunt is een goed en helder uitgewerkt plan ook iets wat je mag verwachten.

Eerlijkheid

Een goed SEO-bureau zal ook eerlijk zijn. Wil je iets bereiken wat niet te realiseren is of zoek je iets wat absoluut meerwaarde heeft voor je bedrijf in beide gevallen kan een SEO-bureau aangeven of het haalbaar is. Als je binnen een specifieke branche werkt en misschien in die branche het niet nodig is om uitgebreid aan de slag te gaan met SEO dan zal dit verteld worden en ook aangegeven worden op welke andere manieren je toch kan werken aan betere resultaten. Wil je gaan samenwerken met een SEO-specialist? Hier vind je meer informatie. Het eerlijke verhaal ondersteunt door de feiten die dat met zich meebrengt laten zien dat het inhuren van een specialist een meerwaarde is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7376567). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.