Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

4 manieren om de luchtkwaliteit in je kantoor te verbeteren

 

Binnenluchtkwaliteit is een term die verwijst naar een ecosysteem van producten en strategieën die de samenstelling van de lucht in een gebouw verbeteren. Een grote stap in het bereiken van een gezonde binnenluchtkwaliteit is de beheersing van wijdverbreide verontreinigende stoffen binnenshuis om het risico op gezondheidsproblemen te verminderen. De uitwisseling van binnen- en buitenlucht kan deeltjes en verontreinigende stoffen in de lucht elimineren. Het is daarom van belang om te ventileren in je kantoor, vooral gedurende de pandemie waar we nog altijd in zitten.

Een CO2 meter kopen is hiervoor van belang, zo kun je namelijk checken of de ventilatie in je pand goed genoeg is. Gebruik daarnaast de onderstaande vier manieren om de binnnenluchtkwaliteit te verbeteren in je kantoor. 

Bevochtigers

Bevochtiging - het toevoegen van water aan de lucht - speelt ook een belangrijke rol in het verbeteren van de lucht in je woning. De ideale luchtvochtigheid binnenshuis is vaak gerelateerd aan de buitentemperatuur. Bij koud weer daalt de luchtvochtigheid binnen en binnenlucht die niet vochtig genoeg is, kan zich op verschillende manieren manifesteren: lucht die nooit warm genoeg lijkt, statische elektriciteit, droge huid en haren en zelfs ademhalingseffecten. Er zijn twee hoofdtypen luchtbevochtigers die regelmatig in gebouwen worden gebruikt: ventilatoraangedreven of bypass-bevochtiging. Maak zelf een keuze tussen deze twee opties bij het kopen van een luchtreiniger en bevochtiger

Ventilatoren

In de huidige nieuwbouw staat energie-efficiëntie hoog in het vaandel. Gebouwen zijn zwaar geïsoleerd en omhuld met mantels om ervoor te zorgen dat ze weerbestendig zijn en luchtlekkage tot een minimum wordt beperkt. Hoewel het minimaliseren van de warmteoverdracht tussen buiten en binnen de hoge efficiëntie van het huis handhaaft, kan dit een negatieve invloed hebben op de luchtkwaliteit. De reden hiervoor is dat gebouwen en woningen een natuurlijke luchtstroom hebben die circuleert, wat een positieve invloed kan hebben op de binnenluchtkwaliteit. Luchtoverdracht kan helaas dan alleen plaatsvinden als de ramen of deuren open blijven, al kun je ook gebruik maken van warmteterugwin- en energieterugwinventilatoren.  

Ontvochtigers

Ontvochtiging - het water uit de lucht halen - kan de luchtkwaliteit verbeteren door de groei van schimmels en huisstofmijten te remmen. Natuurlijk wordt aan ontvochtiging het meest gedacht met betrekking tot het handhaven van comfortabele temperaturen in een gebouw. Een luchtontvochtiger kan op zichzelf staan ​​of rechtstreeks in een HVAC-systeem worden aangesloten. Het kan worden omgeleid naar een HVAC-systeem, zodat vocht uit de lucht wordt verwijderd en die lucht kan worden gecirculeerd en teruggevoerd naar het gebouw of kan worden gecirculeerd in een specifieke ruimte.

UV

Schimmel en meeldauw groeien op koele, donkere, vochtige plaatsen en wil je liever voorkomen. UV-lampen en UV-luchtreinigers richten dit type potentiële verontreiniging op de binnenluchtkwaliteit. Hoewel UV-licht en UV-luchtreinigers twee vergelijkbare opties zijn, zijn ze elk ontworpen om verschillende dingen te doen. UV-luchtreinigers kunnen in kanalen worden geplaatst; ze werken met het reflecterende karakter van leidingwerk en kunnen virussen en bacteriën in de lucht neutraliseren. UV-licht daarentegen is een preventieve maatregel. UV-luchtreinigers werken als onderdeel van het luchtzuiveringsproces.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7327620). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.