Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Groupe ADP zet data storytelling Toucan Toco in

 

Groupe ADP, ontwikkelaar en beheerder van onder meer de luchthavens Paris-Charles de Gaulle, Paris-Orly en Paris-Le Bourge, heeft een samenwerking gesloten met Toucan Toco. De specialist in data storytelling is gevraagd om op een innovatieve en transparante manier de inspanningen van Groupe ADP op het gebied van Corporate Social Responsibility (CSR) inzichtelijk te maken.

In 2018 reisden er wereldwijd 281,4 miljoen passagiers via luchthavens van Groupe ADP. De organisatie is actief in 30 landen en loopt voorop als het gaat om CSR. Met  Toucan Toco heeft het een manier gevonden om de resultaten op dit gebied beter inzichtelijk te maken. Toucan Toco ontwikkelde een data storytelling app waarmee Groupe ADP het publiek en andere stakeholders kan laten zien welke CSR-initiatieven en zijn en wat de resultaten hiervan zijn.

Interactieve app

De oplossing van Toucan Toco is interactief en maakt maximaal gebruik van de mogelijkheden die datavisualisatie biedt. Hiermee heeft Groupe ADP een informatieve en gebruiksvriendelijke app om de belangrijkste CSR-resultaten op sociaal-, financieel- en milieu-gebied te presenteren. Zo is duidelijk hoeveel CO2-uitstoot er jaarlijks per passagier en per luchthaven is, en hoeveel CO2 de vliegtuigen uitstoten. Ook is inzichtelijk hoeveel mannen en vrouwen er werkzaam zijn bij Groupe ADP.

image

“Groupe ADP is een vooruitstrevende partij in de luchtvaartsector. Door te kiezen voor data storytelling maakt het een belangrijke stap in het toegankelijk maken van CSR-data voor het grote publiek”, zegt Baptiste Jourdan, mede-oprichter & Business development Director van Toucan Toco. “Dankzij de toepassing van datavisualisatie in een interactieve app zijn CSR-inspanningen in een oogopslag helder.”  

Bekijk meer CSR-resultaten van Groupe ADP in de data storytelling app.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6614558). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.