Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De voordelen van het uitbesteden van Microsoft licentiebeheer

 

Microsoft producten vormen voor veel bedrijven natuurlijk een integraal onderdeel van vrijwel de volledige bedrijfsvoering. Naast de verschillende tools en softwaretoepassingen die de productiviteit verhogen en de operationele efficiëntie verbeteren, is het dus wel belangrijk dat ervoor wordt gezorgd dat dit allemaal op de juiste manier wordt gemanaged. Je kunt het niet hebben dat je straks als bedrijf bent vergeten je licentie te verlengen en de mailbox van honderden werknemers het niet meer doet. Omdat het beheer van alle licenties steeds complexer begint te worden, is het als bedrijf verstandig dit uit te besteden aan een derde partij. Welke voordelen dit allemaal heeft, vertellen we je nu.

Kostenbesparing door contract onderhandeling bij Microsoft licenties

Het bijhouden van alle licenties is een tijdrovende klus. Helemaal wanneer de IT afdeling van het bedrijf het er zo even bij doet. Door het geheel uit te besteden, weet je niet alleen zeker dat alles op het juiste moment wordt geregeld, maar dat je ook niet te veel betaalt. Dit komt omdat deze partijen precies weten wat er nodig is voor jouw onderneming en ook hoe de verschillende licentiemodellen in elkaar zitten. Dit zorgt ervoor dat ook het uitbesteden van een contract onderhandeling bij Microsoft licenties een stuk soepeler verloopt en je vaak een veel betere deal krijgt dan wanneer je dit zelf had gedaan.

Advies op maat

Een bedrijf dat zich volledig richt op het managen van onder andere softwarelicenties zoals die van Microsoft, weet natuurlijk veel meer over alles dan wanneer je dit er als bedrijf bij doet. Het is daarom dus ook raadzaam om een externe partij zoals LicenseQ in te schakelen, omdat je hier simpelweg expertise mee in huis haalt en ze je kunnen voorzien van advies op maat. Op basis van je behoefte zal er worden gekeken wat je allemaal nodig hebt, zodat ze precies weten hoe ze dit moeten regelen bij Microsoft. De kans dat wanneer je dit zelf doet, een stuk meer betaald omdat je waarschijnlijk licenties afneemt die niet nodig zijn, is vrij groot.

Tijdbesparing

Als ondernemer weet je als geen ander hoe belangrijk het is om je tijd zo efficiënt mogelijk in te delen. Hoe fijn is het dan dat het volledige beheer van de licenties en alles wat daarbij komt kijken bij jou en ook je IT afdeling wordt weggenomen. De investering die je hiervoor betaalt aan een derde partij, is de tijd besparen meer dan waard. Deze uren kunnen dan doelgericht worden ingericht voor het verbeteren van interne processen, waarvan het kennisniveau vele malen hoger ligt.

Schaalbaar

Naarmate je bedrijf groeit, zullen er ook meer licenties nodig zijn om bijvoorbeeld extra werkplekken te kunnen faciliteren, maar ook om bijvoorbeeld met bepaalde tools aan de slag te kunnen gaan. Kies je voor een externe partij, dan kunnen deze vanuit hun kennis en ervaring natuurlijk veel sneller schalen, dan wanneer je hier zelf eerst in moet duiken. Het uitbesteden van het beheer mag dan misschien wel geld kosten, maar zal je op lange termijn alleen maar meer opleveren.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7558153). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.