Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hoe bereid je je voor op een hackathon?

 

Nu de pandemie afgelopen is, komen offline hackathons steeds meer terug. Tijdens de coronaperiode werden deze evenementen juist vooral online georganiseerd.

Dit was ook leuk, maar toch biedt het een heel andere dynamiek dan wanneer je een fysieke hackathon wilt organiseren. Dat dit vandaag de dag weer meer gebeurt, betekent dat je aan meer hackathons kunt deelnemen! Je voorbereiding is hierbij van groot belang. In dit artikel leggen we je daarom uit hoe je je kunt voorbereiden op de deelname aan een hackathon

Kies je team

Als je als team gaat, moet je op een gegeven moment je team vormen voor het evenement. De meeste evenementen beperken het aantal leden dat je in een team kunt hebben, dus houd daar rekening mee. Denk er ook over na om mensen met de juiste vaardigheden in je team te hebben. Heb je bijvoorbeeld voldoende front-end/api/design skills? Als dit niet het geval is, zul je een ander teamlid moeten regelen. Bij sommige hackathons kun je trouwens geen team samenstellen voordat het evenement begint. 

Kom met een idee

We hebben mensen de eerste uren van een hackathon zien verspillen met het bepalen van wat ze daadwerkelijk moeten doen/bouwen. Aangezien de meeste hackathons de uitdagingen voor de dag aankondigen, raden experts je aan om een ​​goed idee te hebben van de uitdaging(en) die je denkt aan te gaan en het soort dingen dat je overweegt te bouwen voordat je aankomt. Zo heb je al een lijst met ideeën waarvan je vervolgens met je team één uit kunt kiezen. Dit is overigens alleen mogelijk als je al de briefing voor de hackathon hebt. 

Let op: zorg er wel voor dat je eerst het probleem achter het probleem goed achterhaalt door je goed in te leven in de probleemeigenaar. Ga dus niet zomaar meteen aan de slag met het uitwerken van je idee. 

Heb een duidelijke reden

Het klinkt gek, maar als je in een team werkt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat iedereen op dezelfde pagina staat waarom ze aanwezig zijn. Is het om nieuwe dingen te leren/proberen? Is het om achterover te leunen en de dingen niet al te serieus te nemen en een leuke dag te hebben? Of is het om 110% te committeren en koste wat kost te winnen? Dit heeft een grote invloed op wat jullie gaan bouwen, maar ook op jullie motivatie!

Haalbaarheid van het concept

Als je een idee hebt dat een technologie gebruikt die je nog niet eerder hebt gebruikt, raden we je aan wat tijd te besteden om op zijn minst te bepalen of wat je van plan bent zelfs mogelijk is. Hoewel het in de hackathon vaak niet is toegestaan ​​om code te gebruiken die voor de hackathon is geschreven, is er niets mis mee om vooraf uit te zoeken hoe een concept of technologie werkt mits je de briefing hebt gekregen. 

Stel lokale ontwikkelomgeving in

Zorg ervoor dat je ontwikkelomgeving is ingesteld voordat je arriveert. Het downloaden en installeren van software tijdens de hackathon is namelijk tijdverspilling. En als de wifi traag is, kan het bijna onmogelijk zijn om iets te installeren op je computer. Voorkom deze stress door het vooraf al te downloaden.

Manage het werk goed

Of je nu alleen werkt of in een team, het is handig om al een idee te hebben hoe je het werk moet managen. We zouden aanraden om op zijn minst iets als Trello klaar voor gebruik te hebben, al kun je ook van Teams gebruik maken of bijvoorbeeld Slack om met elkaar te communiceren en bestanden te delen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7401604). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.