Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De komst van technologie

 

Technologie geschiedenis omvat uitvindingen, ontwikkeling en innovatie. Engineering en sociale geschiedenis behoren meestal tot de achtergronden van technologie historici. Technologie geschiedenissen worden traditioneel in verhalende vorm geschreven. Maar sinds de jaren tachtig zijn sociologen geïnteresseerd in de geschiedenis van technologie. Ze hebben sociaal-constructivistische en actor netwerk methodologieën toegevoegd. Lees hieronder meer over spraakherkenning en gezichtsherkenning.

Updates voor spraakherkenning

Het vermogen van een programma om een ​​persoon te herkennen op basis van de unieke stem afdruk staat bekend als stem- of spraakherkenning. Het werkt door spraak te analyseren en te vergelijken met het gewenste stem- en spraakpatroon. De opmars van AI heeft deze tak van informatica tal van perspectieven opgeleverd. Het stelt ons in staat om met machines te communiceren zonder ze aan te hoeven raken. Het breidt zich snel uit en ontwikkelaars ontdekken nieuwe toepassingen in verschillende industrieën. Spraakherkenningstechnologie verhoogt de productiviteit van een gebruiker. Het neemt de menselijke stem aanzienlijk sneller op dan we kunnen typen. Je kunt met je apparaat communiceren terwijl je handen bezig zijn met andere taken. Hierdoor kun je twee dingen tegelijk doen. Ze bieden een extra beveiligingsoptie omdat het moeilijk is om een ​​unieke voiceprint te imiteren. Bekijk de Dragon Speech software voor meer details!

Gezichtsherkenning

Naast spraakherkenning is er ook gezichtsherkenning. Het is een op technologie gebaseerde methode om een ​​menselijk gezicht te herkennen. Een gezichtsherkenningssysteem brengt gelaatstrekken vanaf een afbeelding of video in kaart met behulp van biometrie. Het vergelijkt de informatie met een database van bekende gezichten om een ​​match te identificeren. De techniek kan worden gebruikt om vermiste personen te lokaliseren of om bedrijven te beschermen tegen diefstal. Het helpt ook om de medische behandeling te verbeteren en de veiligheidsmaatregelen te versterken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7354584). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.