Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Hierdoor kun je reclamevrij muziek of films op je mobiele telefoon krijgen

 

Ooit was de radio het aangewezen apparaat om lekker naar verschillende soorten muziek te luisteren. Nog steeds bepalen echter de discjockeys de keuze van de muziek die je krijgt te horen. Gelukkig heb je tegenwoordig op de traditionele radio keuze uit verschillende zenders met verschillende genres. Heb je geen zin in gebabbel van de dj of wil je niet lastig gevallen worden door irritante reclames dan zijn er gelukkig tal van alternatieven waaruit je kunt kiezen.

Natuurlijk kon je vroeger nog altijd de langspeelplaat van vinyl draaien of een cd in de speler stoppen zonder afgeleid te worden door reclames of een irritante presentator. Die waarschijnlijk de meest nutteloze weetjes de ether in slingerde. De huidige generatie van dertig jaar en jonger is er inmiddels aan gewend om hun muzieklijst te streamen via een favoriete aanbieder. Met de draadloze ipods in heeft menigeen een abonnement op spotify of een tegoed op itunes. Je kunt ook kiezen voor youtube of de gratis versie van een radio app. Het nadeel hiervan is dat je regelmatig wordt lastig gevallen door reclames waar je niet op zit te wachten. Heb je een iphone en wil je niet vastzitten aan het zoveelste abonnement dan kun je met een iTunes kaart altijd je tegoed opwaarderen, zodat je weer probleemloos en reclamevrij je playlist kunt afluisteren.

Streaming

De muziekstreamingdiensten in Nederland zijn er zowel voor Android, iOS en Windows toestellen. In de afgelopen decennia heeft een grote verscheidenheid aan streamingdiensten hun plek gevonden. Wat is er zo speciaal aan een streamingdienst? Het draait om het feit dat je de muziekbestanden niet hoeft te downloaden in je toestel voordat je het gaat beluisteren. Zou je al die muziekbestanden moeten downloaden dan zit je geheugen binnen de kortste keren vol, zodat er geen plek meer is voor foto’s of filmpjes. En daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Weet je dat iemand een echte muziekliefhebber is en graag via zijn of haar smartphone muziek luistert dan is een giftcard met Google Play tegoed een ideaal cadeau. De jarige jet of job kan die dan naar eigen keuze besteden. Zo kom je ook nooit met het verkeerde cadeau op een feestje. Wel even van te voren informeren of diegene een iphone of smartphone heeft. Het mooie van Google Play tegoed is dat je het heel breed kunt besteden. Je bepaald zelf het bedrag waarvoor je apps, games, films of muziek koopt. Daarnaast kun je ook in-game aankopen doen of upgrades uitvoeren bij games zoals Pokémon Go of Clash Royale.

Groter aanbod

Het aanbod van streamingdiensten beperkt zich niet alleen binnen de muzieksector. Er is tegenwoordig bijna elke maand wel een nieuwe on demand aanbieder voor tv of internet. Zelfs voor een relatief kleine markt als Nederland komen er steeds meer partijen. Vooral in het begin van deze eeuw heeft Netflix een enorme impact gehad op de manier waarop we entertainment zoals films en series op televisie of internet kijken. Maar er zijn nog veel meer aanbieders op de markt. Diverse on demand diensten zoals HBOMax, Canal+, Disney+, ViaPlay, Videoland, Amazon Prime, Apple TV+ en Pathé Thuis  laten je via de tv, laptop of ipad naar films of sportwedstrijden kijken. Hiervan zijn de meeste in abonnementsvorm beschikbaar, hoewel je bij Videoland en Pathé Thuis ook per film kunt afrekenen of als giftcard een filmtegoed cadeau kunt doen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7348402). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.