Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Pegamento wint Britse award voor beste Robotgestuurde Procesautomatisering

 

Pegamento heeft de Corporate Excellence Award gewonnen in de categorie ‘Provider van meest klantgerichte RPA-oplossingen’ van het Britse magazine Corporate Vision. Pegamento is een Nederlandse specialist in Robotgestuurde Procesautomatisering (RPA) en kunstmatige intelligentie (AI). Niet eerder won een Nederlands bedrijf deze prijs.

Het prijswinnende Pegamento richt zich onder meer op het optimaal automatiseren van klantcontacten. De software van Pegamento is nu dus gewaardeerd met de Corporate Excellence Award voor de beste klantgerichte IT-oplossing.

Pegamento zet deze innovatieve technologie al enkele jaren ook in voor vakantieparken en andere bedrijven in de toerismebranche. “Natuurlijk zijn we blij verrast met deze internationale erkenning van ons werk”, zegt directeur Serge Poppes van Pegamento. “Robotisering en AI kunnen echt van toegevoegde waarde zijn in de dienstverlening van bedrijven, maar alleen als de processen die hiervoor nodig zijn ook goed worden ingericht. Dan ontstaat er een win-winsituatie voor consumenten en ondernemingen.”

AI ook voor digitalisering mkb

Pegamento beschouwt de Corporate Excellence Award als een stimulans om de ambities door te zetten. Eén daarvan is het toepassen van kunstmatige intelligentie bij mkb-bedrijven. “Er wordt nog vaak gedacht dat AI alleen bereikbaar en betaalbaar is voor grote industriële ondernemingen en multinationals. Maar ook het mkb kan een digitaliseringsslag maken met dit type innovatieve IT-oplossingen”, aldus Poppes.

Pegamento kwam hiermee al eerder in het nieuws: voor bakkerij Amstelveld is een systeem ontwikkeld dat per dag 200.000 broodjes op kwaliteit scant en selecteert op kwaliteit. Pegamento gaat deze mogelijkheden zowel landelijk als internationaal breder voor het voetlicht brengen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7174410). © Jaarbeurs IT Media.

?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!