Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Gedecentraliseerd personeelsbestand heeft flinke impact op bedrijfsvoering

 

De verspreiding van personeel over meerde locaties is niet meer weg te denken. Het decentraliseerde personeelsbestand, waarbij meerdere medewerkers op verschillende locaties werken, gaat verder dan alleen hybride, flexibele en externe werkomgevingen. Dit heeft een aanzienlijke impact op de bedrijfsvoering in diverse sectoren over de hele wereld.

Onderzoek uit het SOTI rapport genaamd “Als mensen overal (kunnen) werken: de rol van technologie beheren in het gedecentraliseerd personeelsbestand“ toont aan dat organisaties in de gezondheidzorg, retail, transport, logistiek (T&L) en warehousing hun investeringen in nieuwe technologie en apparaten verhogen, naarmate het personeelsbestand en de infrastructuur meer gefragmenteerd raken.

Dankzij de vooruitgang in het Internet of Things (IoT), e-commerce, real-time zichtbaarheid van de gehele keten en kritieke communicatie op wereldwijde schaal is er een grote verschuiving naar meer gedecentraliseerde bedrijfsuitvoeringen. Respondenten meldden dan ook dat het aantal apparaten in bedrijven het afgelopen jaar aanzienlijk is toegenomen. Bovendien geven respondenten uit verschillende sectoren aan dat de combinatie van apparaten (smartphones, scanners, rugged apparaten, SaaS-toepassingen enzo.) in het afgelopen jaar is toegenomen:

“Uit de data blijkt dat bijna 80% van de bedrijven tegenwoordig minstens één technologie beheren, zoals nieuwe apparaten en applicaties, die ze een jaar geleden nog niet beheersten. Dit markeert een belangrijke verschuiving in de manier waarop bedrijven nu werken”, aldus Peter Schuchmann, Sales Director BeNeLux bij SOTI. “Vandaag de dag hebben bedrijven toegang tot technologie om hun gehele keten beter te beheren en het gebruik van apparaten in het veld te traceren. Dit stimuleert bedrijven om verder te investeren in nieuwe manieren om de groei en het gebruik van technologie en data te overzien en te analyseren.”

Naarmate het gebruik van apparaten en data toeneemt, nemen ook de beveiligingsrisico’s toe Met het toenemend gebruik van apparaten wordt er meer data verzameld, opgeslagen en geanalyseerd, waardoor de behoefte aan beveiliging en datamanagement steeds groter wordt.

In het afgelopen jaar gaf 42% van de Nederlandse respondenten aan behoefte hebben aan betere toegangscontrole ter bescherming van hun netwerken. Daarnaast heeft 36% de uitgaven aan mobiele technologiebeveiliging verhoogd. Dit ligt hoger dan in andere landen die deelnamen aan het onderzoek. Het wereldwijd gemiddelde is 34%.

“Medewerkers werken steeds vaker op verschillende locaties. Bedrijfsactiviteiten maken gebruik van wereldwijde technologie die ook steeds meer verspreid raakt. Dit leidt tot een complexe situatie waarin apparaten en data goed beveiligd en beheerd moeten worden”, benadrukt Peter. “Het is van cruciaal belang om beveiliging te waarborgen, maar er is ook een groeiende behoefte aan zichtbaarheid en toegang om apparaten te kunnen monitoren, zodat problemen snel op afstand kunnen worden opgelost. Als bedrijven hier niet op inspelen, zullen ze simpelweg niet de productiviteits- en efficiëntievoordelen uit hun investeringen halen en zichzelf blootstellen aan risico’s”.

Digitale workflows hebben de overhand in Nederland (72%), maar pen en papier en handmatige processen bestaan nog steeds (58%). Verrassend genoeg is zelfs in dit digitale tijdperk het gebruik van pen en papier voor het beheren van workflows nog steeds vrij gebruikelijk in Nederland, waar meer dan een kwart van de deelnemers (27%) vertrouwt op papieren methoden.

Hieruit blijkt dat, hoewel digitale workflows steeds gewoner worden, handmatige processen nog steeds een belangrijke rol spelen. Dit heeft als gevolg dat gevoelige gegevens, zoals patiënt- en klantinformatie, onbeveiligd kunnen zijn en mogelijk in de verkeerde handen kunnen vallen. Bedrijven hebben dus nog een lange weg te gaan om hun infrastructuur en apparaten veilig en effectief te beheren.

“Om de digitale transformatie succesvol te laten verlopen, moeten bedrijven begrijpen dat het cruciaal is om verouderde legacy processen en software te vervangen. Hierdoor kunnen data en apparaten veilig worden beheerd en voldoen aan de regelgeving”. Peter voegt toe “dat dit van groot belang is bij het voorkomen van malware-aanvallen en datalekken, het behouden van talent en het verbeteren van de productiviteit van medewerkers. Een robuust en betrouwbaar beheer van apparaten en data in een steeds meer verspreide werkomgeving is essentieel om het succes van het bedrijf te waarborgen”.SOTI’s report “Als mensen overal (kunnen) werken: de rol van technologie beheren in het gedecentraliseerd personeelsbestand” kan hier worden gedownload.

Het onderzoek van SOTI is uitgevoerd in februari onder 2.750 IT-professionals die werkzaam zijn bij bedrijven met meer dan 50 medewerkers over de hele wereld. De 2.750 interviews waren verspreid over acht markten. Deze markten bestonden uit de VS (500), Canada (250), Mexico (250), het VK (500), Duitsland (250), Zweden (250), France (250), Australië (250) en Nederland (250).In Nederland namen 250 mensen deel die werkzaam zijn in de IT. De deelnemers werken bij bedrijven met meer dan 50 medewerkers. De meesten van hen (92%) werken fulltime (gedefinieerd als 30 uur of meer per week), de rest van de deelnemers werkt parttime (6%) of als zelfstandig ondernemer (2%).

SOTI’s report “Als mensen overal (kunnen) werken: de rol van technologie beheren in het gedecentraliseerd personeelsbestand” kan hier worden gedownload.

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7559689). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.