Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Duurzaamheid centraal thema voor Seagate tijdens IBC 2023

 

Seagate kondigt vandaag de nieuwe Exos CORVAULT 5U84 aan tijdens de International Broadcasting Convention (IBC) van 2023. Het nieuwe systeem voor massaopslag helpt organisaties in de media- en entertainmentsector (M&E) hun koolstofuitstoot te verkleinen en de operationele kosten te verlagen door harde schijven langer in bedrijf te houden. Dat past natuurlijk in de duurzaamheidsdoelen van Seagate. Daarnaast heeft IBC Seagate geselecteerd als finalist van de Social Impact Award in de categorie ‘Milieu en duurzaamheid’ omwille van zijn baanbrekende circulariteitsprogramma.

De Exos CORVAULT van Seagate is een krachtig, efficiënt en duurzaam blok voor massa-opslag dat zichzelf kan herstellen. Bovendien heeft het een beschikbaarheid van 99,999% om opslag in datacenters op te schalen. CORVAULT onderscheidt zich van andere bedrijfsopslagsystemen door zijn gebruikerservaring: die is vergelijkbaar met het beheer van een enkele harde schijf, maar dan met een capaciteit van meerdere petabytes. Wat vroeger verkrijgbaar was in de standaardvormfactor 4U voor grote rekken van 1,2 meter diep, biedt Seagate nu producten aan in vormfactor 5U voor kleinere rekken van 1 meter diep, die vaak gebruikt worden in M&E-bedrijven. Met zijn snelle uitrol, gestroomlijnde databeheer en verminderde menselijke tussenkomst levert de Exos CORVAULT 5U84 hyperscale-efficiëntie voor datacenters in de M&E-sector.

“Pixitmedia werkt al vele jaren samen met Seagate om baanbrekende technologie voor onze M&E-klanten te leveren. Vandaag zijn we dan ook verheugd dat de nieuwe CORVAULT 5U84 gecombineerd wordt met onze pixstor-software om een krachtige, schaalbare en flexibele oplossing voor dataopslag met de beste TCO te creëren. Ze is namelijk speciaal ontworpen om te voldoen aan de strenge eisen van mediabedrijven”, zegt Ben Leaver, CEO en medeoprichter van pixitmedia. “De opslagsystemen van Seagate zijn betrouwbaar, beschikbaar en energiezuinig, wat onze klanten de vrijheid geeft om te innoveren. Het stelt hen in staat om samen te werken terwijl alle bedrijfsmiddelen perfect beveiligd zijn.”

Revolutionaire innovatie voor duurzamere opslagHet nieuwe opslagsysteem CORVAULT vermindert elektronisch afval, verlaagt de operationele kosten en doet het energieverbruik van CPU, RAM en netwerkapparatuur in softwaregestuurde datacenterarchitectuur tot wel 50% dalen. Dat alles wordt mogelijk gemaakt door de revolutionaire databeveiligingstechnologie van Seagate, die onder andere de wiscodering Advanced Distributed Autonomic Protection Technology (ADAPT) bevat, evenals ADR (autonomous drive regeneration), wat harde schijven op aanvraag autonoom regenereert.

“De baanbrekende technologie van Exos CORVAULT zorgt voor een allesomvattende, veilige en betrouwbare opslag met een grote capaciteit, ideaal voor de datavretende M&E-sector”, zegt Melyssa Banda, onderdirecteur Opslagoplossingen en -diensten bij Seagate. “Met de innovatieve ADAPT en ADR zet onze nieuwste opslagoplossing onze duurzaamheidsinspanningen kracht bij. Seagate zet zich in voor minder elektronisch afval en een kleinere milieu-impact, terwijl het efficiënt alle middelen optimaal benut om een duurzame datasfeer te creëren. We vinden het dan ook fantastisch dat we dit jaar finalist zijn voor de Social Impact Award op IBC.”

Een oplossing voor de opslaguitdagingen in de M&E-sectorDe M&E-sector staat voor enkele grote uitdagingen: de wildgroei van streamingdiensten en toenemende kijkcijfers en resolutie, verminderde IT-middelen, prijzige archivering, beperkte dataflow en beveiligingsproblemen. En net daarvoor biedt het opslagassortiment van Seagate een oplossing. Op IBC stelt Seagate zijn complete aanbod voor, dat gaat van camera tot cloud. Met Exos (opslagsystemen) en Lyve (oplossingen en dienstverlening), specifiek ontworpen voor M&E-bedrijven, helpt de onderneming haar klanten de dataflow te stroomlijnen, de alomtegenwoordige beschikbaarheid van gegevens te verbeteren en de kosten op lange termijn te voorspellen door hun gegevens en budgetten te controleren.

Kom langs voor meer informatie en een demo van onze producten. Bezoek ons op IBC in hal 3, D37.Ontdek meer over de stappen die Seagate neemt om een duurzame, inclusieve en ethische datasfeer te bevorderen in zijn Sustainable Datasphere: FY2022 ESG Performance Report en het circulariteitsprogramma.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7555783). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.