Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Digitalisering aan de orde van de dag in het bedrijfsleven

 

Organisaties zetten massaal in op digitalisering en automatisering. Processen worden inzichtelijk gemaakt, geanalyseerd en waar mogelijk gedigitaliseerd.

Organisaties zetten massaal in op digitalisering en automatisering. Processen worden inzichtelijk gemaakt, geanalyseerd en waar mogelijk gedigitaliseerd. Het helpt bedrijven de kans op fouten te verkleinen, processen te versnellen en indirect een tekort aan personeel op te lossen. Door processen te automatiseren zullen bepaalde functies binnen de organisaties vervallen, waarmee personeel elders binnen het bedrijf inzetbaar wordt. De verwachting is dat deze trend zich de komende jaren verder door zal zetten. Digitalisering is niet alleen waardevol voor de organisatie zelf; ook het personeel profiteert ervan. Denk aan het versnellen en vergemakkelijken van HR-processen. In dit artikel lees je er meer over.

Digitalisering op de HR-afdeling van organisaties

De HR-afdeling van bedrijven heeft een aantal belangrijke taken. Men zorgt voor het correct aannemen van nieuw personeel, voor het uitwerken van de personeelsplanning en voor het accorderen en afwikkelen van gemaakte uren door collega’s. Het zijn processen waarbij de kans op fouten relatief groot is. Deze fouten kunnen een grote impact hebben. Denk aan een personeelsplanning welke niet klopt, als gevolg waarvan er te weinig uren aan een bepaald project gewerkt worden. Of denk aan een fout in de afwikkeling van het aantal gewerkte uren door collega’s; ze krijgen als gevolg ervan mogelijk te weinig uitbetaald aan het eind van de maand. Digitalisering, het inzetten van een online tool voor deze processen, helpt de HR-afdeling dit te voorkomen.

Tool voor het uitwerken van de personeelsplanning

Er zijn verschillende tools beschikbaar voor het uitwerken van de personeelsplanning aan het begin van de week of maand. Een voorbeeld van zo’n tool is Shiftbase. De tool is er niet alleen voor de HR-afdeling van de organisatie; de medewerker profiteert mee. Zo kan een medewerker in de eigen app diens beschikbaarheid opgeven, aan het begin van de dag inklokken en op zondagavond diens werkrooster bekijken. Dit doet de medewerker via de app op diens zakelijke telefoon of tablet. Liever op de computer aan de slag? Tools voor workforce management zijn ook online via de browser te benaderen. Aanpassingen in de beschikbaarheid van een medewerker zijn direct zichtbaar voor de planner van de organisatie. Deze kan er rekening mee houden in het samenstellen van de personeelsplanning voor de komende periode. Het voorkomt dat een medewerker op de planning verschijnt, zonder dat deze aanwezig is. Heeft een medewerker diens beschikbaarheid nog niet opgegeven? In dat geval ontvangt deze automatisch een herinnering vanuit het gekozen systeem.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7454425). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.