Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo voorkom je storing aan je bedrijfs IT systemen

 

Het IT-systeem van je bedrijf moet betrouwbaar en stabiel zijn. Je moet er immers 24/7 op kunnen vertrouwen. Als de computers of het netwerk niet goed werken dan ligt vaak alles stil. Geen e-mailverkeer, geen website en tegenwoordig ook vaak geen telefoonverkeer. Daarom is het verstandig om voor je systemen goed onderhoud te regelen. Veel ondernemers hebben deze kennis niet zelf in huis. Je kunt er natuurlijk iemand voor in dienst nemen. Maar als je bedrijf daarvoor net te klein is dan zijn er gelukkig ook andere oplossingen.

Haal deskundigheid in huis

Wil je een nieuw IT-systeem gaan opzetten of wil je dat alles eens grondig wordt doorgelicht op veiligheid? Haal dan een deskundige in huis die projectmatig bij jouw bedrijf aan de slag gaat. Het grote voordeel is dat je alleen betaalt voor het afgesproken project. Dit kan bijvoorbeeld de implementatie van een nieuw systeem zijn of het vervangen van verouderde apparatuur en overzetten van software. Ook het uitvoeren van updates voor bedrijfssoftware kun je met een gerust hart aan een IT-specialist overlaten. Na afloop van het project mag je erop vertrouwen dat alles naar behoren werkt en dat je er veilig gebruik van kunt maken.

Houd hackers buiten de deur

Steeds meer bedrijven worden getroffen door gijzelsoftware. Bij het klikken op een verkeerde link worden alle computers geblokkeerd. Je kunt niet meer bij je gegevens; deze blokkade wordt alleen opgeheven na betaling van losgeld. Je kunt een gespecialiseerd bedrijf opdracht geven om je systemen te controleren. Dit gebeurt door gecontroleerde hackpogingen. Als het lukt om toegang te krijgen dan is meteen duidelijk waar de zwakke plekken zitten in het systeem. Op die manier kan er gericht extra beveiliging worden ingezet om een hack aanval van buitenaf te voorkomen. Zo verklein je de kans aanzienlijk dat je bedrijf plat komt te liggen.

Kansen voor IT-ers

Als IT-specialist is er volop werk in Nederland. Bij grote en kleine bedrijven. Voor enkele weken tot een jaar of langer. Als jij IT-er bent en je bent op zoek naar een nieuwe uitdaging dan zijn er genoeg mogelijkheden voor IT-detachering in Nederland. Hierbij kan rekening worden gehouden met je woonplaats, in veel gevallen kun je deels thuis werken. Afwisselende projecten die je scherp houden en die steeds weer een uitdaging zijn, daar ben je naar op zoek. Op die manier kun je al je kennis en ervaring volop benutten. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7442036). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.