Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Zo zorg jij voor de optimale werkomstandigheden op kantoor

 

Ondanks het feit dat het advies nog steeds is om thuis te werken, zien we dat een groot deel van de Nederlanders dagelijk gewoon naar kantoor gaat. Bij hoge uitzondering wordt er thuis gewerkt, maar dit is meer uitzondering dan regel. Echter blijkt wel, dat een groot deel van de Nederlanders eigenlijk helemaal niet zo heel erg blij is met de huidige werkplek. Een veel genoemde reden welke wordt genoemd, is dat veel mensen het vaak wat te rumoerig vindt op de werkvloer. Logisch, want je kunt je voorstellen, dat wanneer je met een flinke groep collega’s in een kantoortuin zit, dit de rust en dus ook concentratie niet ten goede komt. Wil jij er als werkgever voor zorgen dat je werknemers kunnen werken in de optimale werkomstandigheden, dan zijn dit enkele tips die je direct kunt toepassen.

Laat je werknemers vrij om te bepalen waar ze willen werken

Heb jij werknemers, die liever thuis willen werken of het beste presteren in een volledig afgesloten ruimte? Geef deze mensen dan ook de mogelijkheid om dit te kunnen doen. Je kunt het misschien werkgever wel onzin vinden, maar de kans dat de prestaties van deze mensen flink verhoogd naarmate je ze een luisterend oor biedt en hier ook daadwerkelijk iets mee doet is natuurlijk ontzettend groot. Er is namelijk voor een werknemer niets belangrijk, dan in een ideale situatie te kunnen werken. Je kunt je dus als werkgever wel vasthouden aan je eigen principes, maar deze zullen je op lange termijn absoluut tegen gaan werken.

Zorg voor een huiselijk gevoel

Helaas vinden veel werkgevers het nog steeds volkomen onzin, dat een kantoor of kantine eruit moet zien alsof ze thuis zijn. Het is toch immers werk. Toch blijkt uit verschillende onderzoeken, dat mensen een stuk productiever zijn in een huiselijk, dus meer vertrouwde omgeving, dan tussen de vaak kale muren van een kantoor. Ook tijdens de pauze is het natuurlijk veel gezelliger, dat wanneer je gaat lunchen, je dit bijvoorbeeld doet aan een mooie ovale eettafel met bijpassende design eetkamerstoelen. Op deze manier zorg je er namelijk voor dat je werknemers zich thuisvoelen. Zet er een mooi dressoir neer met design tafellamp en je geeft ze het gevoel alsof ze aan hun eigen keukentafel zitten.

Zorg voor de juiste facilitaire voorzieningen

Er is niets zo vervelend als een bureau die niet meer helemaal goed zit een computer die traag is een daarbovenop ook nog eens koffie die niet te drinken is. Voor veel werkgevers is dit nu eenmaal een kostenpost, die ze het liefst zo lang mogelijk proberen uit te stellen. Logisch, maar verstandig is het niet. Er is namelijk voor een werknemer niets zo vervelend, als te moeten werken met spullen die niet meer goed genoeg zijn. Niet voor niets wordt er daarom ook gezegd dat je een goede bureaustoel niet langer dan een x aantal jaren moet gebruiken. Dat wil nog niet zeggen dat deze dan volledig is afgeschreven, maar voor iemand die hier minimaal 6 uur per dag op zit, voldoet hij niet meer aan de wensen.

 

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7392574). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.