Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Veeam brengt nieuwe versie van Veeam Backup for Microsoft 365 uit

 

Veeam Software kondigt de beschikbaarheid van zijn snelst groeiende Software as a Service (SaaS)-product aan: Veeam Backup for Microsoft 365 v6. De #1 back-up- en recovery-oplossing voor Microsoft 365 maakt het voor gebruikers mogelijk om naar elke locatie veilig te back-uppen, waaronder on-premises, in een hyperscale cloud of bij een service provider. De nieuwe features in V6 zorgen voor meer tijd voor IT-afdelingen dankzij minder belasting van herstelverzoeken en extra kostenbesparing als gevolg van efficiëntere back-ups.

Microsoft 365

“Veeam Backup for Microsoft 365 rapporteerde 73% groei jaar-op-jaar (YoY). 8,5 miljoen gebruikers vertrouwen op Veeam om hun Microsoft 365-data, waaronder Exchange Online, SharePoint Online, OneDrive for Business en Microsoft Teams, veilig te houden”, zegt Danny Allan, CTO en SVP of Product Strategy bij Veeam. “In alle SaaS-platforms, ook Microsoft 365, bezit en beheert de organisatie zijn eigen data en het is de verantwoordelijkheid van de gebruiker om deze te beschermen. De groei en het momentum van Veeam Backup for Microsoft 365 is een indicatie dat meer organisaties het belang van het beheren en beveiligen van hun data inzien en Veeam vertrouwen met hun kritieke bedrijfsassets.”

Veeam Backup for Microsoft 365 v6 introduceert een self-service restore portal voor Microsoft 365-omgevingen dat IT-administrators in staat stelt om e-mails, bestanden en meer veilig te herstellen vanuit een gecentraliseerde omgeving. Herstelscenario’s, zoals het terughalen van onbedoeld verwijderde data, zullen daarbij geen actie vanuit de IT-administrator meer vereisen en kunnen direct door gebruikers uitgevoerd worden en/of gedelegeerd worden aan een groep operators, zonder dat zij directe toegang nodig hebben tot de back-up-server. Dit bespaart tijd, terwijl administratieve beveiliging behouden blijft.

Nieuwe features

Veeam presenteerde de eerste versie van Veeam Backup for Microsoft 365 in november 2016. De voortdurende innovatie in de meest recente versie is ontworpen om Veeam’s leiderschap in de Microsoft 365-back-up-markt verder te versnellen.

Nieuwe features van Veeam Backup for Microsoft 365 v6 zijn onder andere automatisering en schaalbaarheid voor enterprise-organisaties en service providers en verbeterde beveiliging met multi-factor authentication (MFA)-toegang tot hersteldata. Veeam Backup for Microsoft 365 is ontworpen voor IT-afdelingen die Microsoft 365 gebruiken en voor Veeam Cloud & Service Providers (VCSP) die Microsoft 365-back-up-services willen bieden aan hun klanten. 

Veeam Backup for Microsoft 365 v6 is nu overal beschikbaar. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7329163). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.