Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Wat biedt de blockchain onze samenleving?

 

Dat crypto en daarmee blockchain een revolutionaire uitvinding is geweest, bestaat geen twijfel meer over. Het is een nieuw maar fascinerende ontwikkeling die met de dag steeds meer handen en voeten begint te krijgen. De potentie van de blockchain is vergelijkbaar met het world wide web oftewel internet. Het grote voordeel wat internet ons in het verleden geboden heeft, is dat er informatie en data openlijk en vrij toegankelijk over de gehele wereld verspreid werd. Blockchain heeft hier ook wel wat van en is een revolutie gebaseerd op vertrouwen. Dankzij de crypto-techniek is het namelijk mogelijk om transacties met andere personen te maken waarbij de personen elkaar niet eens kennen of vertrouwen. Met als grote verschil ten opzichte van de hedendaagse transacties dat er geen tussenpartij zoals een bank of andere toezichthouder bij te pas komt. Maar wat voor impact heeft de blockchain nog meer op ons als persoon en samenleving?

Transacties in de blockchain

Eén van de eerste mogelijkheden en tevens bekendste toepassing van de blockchain techniek is het maken van transacties. Dit kan van alles zijn. In de meest algemene vorm omschreven gaat het hierbij om transacties in de zin van mutaties van eigendommen. Een voorbeeld; waardeoverdracht van de ene naar de andere persoon, betalingen met een digitale munt zoals polkadot, contracten, diploma’s of eigendomsbewijzen. Dankzij blockchain vervallen de onhandige papieren, documenten en contracten welke vervangen worden door een veiligere, slimmere, efficiëntere elektronische database van documentatie. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7315530). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.