Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Is de aankoop van een refurbished laptop wel verstandig?

 

Als je op zoek bent naar een nieuwe laptop, is de kans groot dat je een refurbished exemplaar zeker in overweging neemt. Je maakt hiermee in ieder geval een goede keuze op financieel gebied. Veel mensen vragen zich echter wel af of de aankoop van een refurbished laptop wel verstandig is met het oog op technologische ontwikkelingen. Het antwoord op deze vraag is eenvoudiger dan je denkt. Het ligt er immers geheel aan waar je de refurbished laptop uiteindelijk aanschaft.

Voordelen van de aanschaf van een refurbished laptop

Een refurbished laptop is een gebruikte device die op een professionele manier is nagekeken en waar nodig opgeknapt voordat deze opnieuw op de markt wordt gebracht. De aanschaf van een refurbished laptop biedt veel praktische voordelen. Zoals aangegeven is dit financieel gezien een zeer aantrekkelijke keuze. Om dit in cijfers uit te drukken: een refurbished laptop wordt in sommige gevallen voor een bedrag dat maar liefst 70% goedkoper is dan de nieuwwaarde op de markt gebracht. Deze laptops zijn in dat geval dan gebruikt door medewerkers van grote bedrijven die dit soort devices binnen slechts een paar jaar afgeschreven en vervangen. Een door dit soort bedrijven afgeschreven laptop hoeft zeker geen slechte keuze te zijn. In de praktijk blijkt het tegendeel zelfs het geval!

Let op waar je een refurbished laptop koopt

Als is je besloten hebt om een refurbished laptop te kopen waar je nog jaren onbezorgd gebruik van kunt maken, is het belangrijk om deze aankoop te doen bij een betrouwbare aanbieder. Dit lijkt heel logisch maar het is zeker van belang om hier goed op te letten. Een betrouwbare aanbieder kiest er vaak voor om de laptops in te kopen bij de genoemde grote bedrijven en zorgt ervoor dat de devices op de juiste manier gecontroleerd worden. Uiteraard weet je dan ook meteen zeker dat je in de basis een goede refurbished laptop koopt, die onderhouden is door een professionele ICT’er. Daarnaast kun je er gerust vanuit gaan dat de bouwkwaliteit van dit soort laptops veel beter zijn en de specificaties van dit soort laptops (in vorm van onder andere een snellere SSD, een uitstekende processor en hogere resolutie scherm) een stuk beter zijn dan het gemiddelde aanbod. Grote bedrijven gaan immers op dit soort zaken zeker niet bezuinigen! 

Met deze bovenstaande opsomming van voordelen hebben we ook meteen automatisch een antwoord gegeven op de vraag of de aankoop van een refurbished laptop wel verstandig is met het oog op de technologische ontwikkelingen. Dit is dus zeker het geval, mits je goed oplet waar je de gebruikte laptop aanschaft. Niet iedere aanbieder koopt immers zijn of haar voorraad in bij dit soort grote bedrijven!  

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7297750). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.