Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

WhatsUp Gold introduceert archiveringsfunctionaliteiten voor Log Management

 

Progress WhatsUp Gold 2021.1 - de nieuwste versie van de netwerkmonitoring software - bevat significante verbeteringen op het gebied van bruikbaarheid en beveiliging, waardoor gebruikers eenvoudig kunnen controleren of ze aan regelgeving voldoen en de beveiliging van hun netwerk op peil kunnen houden.

Rotterdam, 23 september 2021Progress (NASDAQ: PRGS), de toonaangevende leverancier van producten waarmee cruciale zakelijke applicaties kunnen worden ontwikkeld, gebruikt en beheerd, heeft vandaag de nieuwste versie van Progress® WhatsUp® Gold aangekondigd, de bekroonde software voor netwerkmonitoring.

Deze nieuwe versie van WhatsUp Gold bevat flinke verbeteringen op het gebied van bruikbaarheid en beveiliging. Bovendien is archivering van log management nu mogelijk en is de ondersteuning uitgebreid met opties voor OpenID Connect, Microsoft Edge en draadloze Cisco Meraki-apparaten.

 

Netwerk- en systeembeheerders moeten tegenwoordig sneller beslissingen nemen, hun bedrijf tegen allerlei veiligheidsrisco's beschermen en een ongekend aantal apparaten, switches, routers, draadloze toegangspunten, firewalls, cloudbronnen, services en applicaties beheren. Het is voor deze beheerders zaak om problemen meteen te achterhalen en op te lossen — liefst voordat eindgebruikers of klanten er last van hebben. Logboeken zijn cruciaal om problemen op te lossen en om de beveiliging op het vereiste niveau te houden. Als organisaties er niet in slagen log files te verzamelen, te analyseren en op te slaan, zijn ze kwetsbaar voor digitale aanvallen.

 

Archivering van log files

De meeste wettelijke normen schrijven voor dat log files worden verzameld en opgeslagen, zodat tijdens een audit kan worden gecontroleerd of de regels worden nageleefd. Voor drukbezette IT-teams kan het echter een hele uitdaging zijn om alle netwerk-, systeem- en beveiligingsgegevens op een overzichtelijke manier te bewaren. In deze nieuwe versie is de ondersteuning voor logbeheer in WhatsUp Gold-netwerkmonitoring uitgebreid met o.a. een archiveringsoptie, zodat bedrijven alle log files — van netwerkapparatuur tot servers, besturingssystemen en applicaties (en nog veel meer) — gemakkelijk kunnen archiveren en terugvinden.

 

In WhatsUp Gold 2021.1 kunnen gebruikers gearchiveerde log files ophalen om mogelijke beveiligingsovertredingen grondig te onderzoeken of om bewijs te genereren dat er is voldaan aan regelgeving zoals PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard), AVG (Algemene Verordening Gegevensbescherming) en HITRUST CSF (Common Security Framework). Ook kunnen ze historische gegevens bewaren zonder dat de prestaties van het systeem eronder te lijden hebben. Dit kan allemaal binnen dezelfde toonaangevende interface waarmee problemen eenvoudig kunnen worden opgelost via WhatsUp Gold. 

 

“Archivering van log files is altijd al een uitdaging geweest in de IT, omdat het cruciaal is bij het oplossen van problemen, maar verder is het eigenlijk een ondergewaardeerd onderdeel,” zegt Fred Chagnon, directeur onderzoek bij Info-Tech Research Group. “Cyberaanvallen komen steeds vaker voor en worden alsmaar complexer. Bedrijven moeten er dan ook voor open staan om nieuwe methodes voor het optimaliseren van netwerkmonitoring te gebruiken en ze moeten hun personeel de tools geven die nodig zijn om hun infrastructuur goed beveiligd te houden.”

 

 

“Moderne bedrijven hebben een veilig en functioneel netwerk nodig, dat optimaal presteert,” aldus John Ainsworth, senior vicepresident Core Products bij Progress. “De mogelijkheid om log files te archiveren en de nieuwe beveiligingsfuncties in de vandaag geïntroduceerde versie betekenen een belangrijke stap in de ontwikkeling van WhatsUp Gold: gebruikers kunnen nu eenvoudig vrijwel elk probleem opsporen, diagnosticeren en analyseren — en daardoor kunnen ze aanzienlijk sneller tot een oplossing komen.”

 

WhatsUp Gold 2021.1 biedt onder meer de volgende functies en mogelijkheden voor netwerkmonitoring:

 

Ondersteuning voor OpenID Connect

Met OpenID Connect kunnen netwerkbeheerders hun gebruikers op alle websites en apps verifiëren zonder wachtwoordbestanden in bezit te hebben en te beheren. WhatsUp Gold biedt nu ondersteuning voor OpenID Connect, waarbij het op standaarden gebaseerde OpenID Connect-protocol wordt toegepast om gebruikers binnen WhatsUp Gold te verifiëren. Hierdoor kunnen gebruikers één open, op standaarden gebaseerde OpenID-oplossing implementeren voor Single Sign-On, MFA, of een andere externe verificatie op basis van tokens. Dit maakt het voor klanten niet alleen eenvoudiger om gebruikersrechten te beheren voor hun applicaties en inbreuken te voorkomen, maar ook om de algehele beveiliging van hun netwerk op peil te houden.

 

Ondersteuning voor Cisco Meraki

WhatsUp Gold biedt nu standaard ondersteuning voor populaire Cisco Meraki-apparatuur, waaronder de MX100 cloud-managed firewall en de MS125-24 switch. Gebruikers kunnen elke Cisco Meraki-implementatie monitoren en controleren op verbroken verbindingen, security gateway errors, SNMP-connecties en andere veelvoorkomende problemen.

 

Ondersteuning voor Microsoft Edge

Naast bestaande opties voor Chrome en Firefox kunnen gebruikers nu ook WhatsUp Gold openen via Microsoft Edge, waardoor het niet langer nodig is om oudere Internet Explorer-browsers te ondersteunen​.

 

 

Met de WhatsUp Gold-netwerkmonitoringsoftware kunnen kleine en middelgrote bedrijven hun IT-infrastructuur en applicaties continu monitoren en beheren. Zo blijven optimale prestaties en een hoge beschikbaarheidsgraad van hun netwerk en apparatuur gegarandeerd. Om die reden is WhatsUp Gold dan ook door PC Magazine uitgeroepen tot "Best Network Monitoring Software for 2021". Daarnaast heeft de oplossing een hoge waardering gekregen van publicaties zoals Network Computing alsmede van organisaties als G2 en SoftwareReviews, een onderdeel van onderzoeks- en adviesbedrijf Info-Tech Research Group.

 

De meest recente editie van Progress WhatsUp Gold is nu verkrijgbaar. Klik hier voor meer informatie of bekijk de WhatsUp Gold 2021.1 Release webinar die op 14 oktober om 20.00 uur begint. Meld u hier aan voor het webinar.

 

Over Progress Progress (NASDAQ: PRGS) levert de beste producten waarmee uiterst effectieve enterprise applicaties kunnen worden ontwikkeld, gedraaid en beheerd. Ons uitgebreide productaanbod is ontworpen om IT-teams productiever te maken en we luisteren voortdurend naar de wensen van de wereldwijde developer community, zowel open source als commercieel. Met Progress kunnen organisaties sneller strategische zakelijke applicaties maken en leveren, en kunnen ze het proces automatiseren waarmee apps worden geconfigureerd, geïmplementeerd en geschaald. Daarnaast kunnen ze kritieke gegevens en content toegankelijker en veiliger maken, zodat ze zich van de concurrentie kunnen onderscheiden en hun omzet kunnen vergroten. Meer dan 1.700 onafhankelijke softwareleveranciers, ruim 100.000 zakelijke klanten en een community van drie miljoen ontwikkelaars vertrouwen op Progress voor krachtige applicaties. Lees meer over Progress op www.progress.com.

 

###

 

Progress en WhatsUp zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Progress Software Corporation en/of een van zijn dochterondernemingen of gelieerde bedrijven in de Verenigde Staten en andere landen. Eventuele andere handelsmerken die hier zijn genoemd zijn eigendom van hun respectieve eigenaren.

 

 

 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/7248921). © Jaarbeurs IT Media.

?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.