Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Solipsis & Printix: locatieonafhankelijk printermanagement vanuit de cloud

 

IT-dienstverlener Solipsis is een partnership aangegaan met het Deense Printix, ontwikkelaar van intelligente print beheeroplossingen in de cloud. De belangrijkste reden voor de samenwerking is het uitgangspunt van de ‘Solipsis-werkplek’ dat de gebruiker altijd en overal een werkplek-apparaat in gebruik kan nemen op basis van self service. Organisaties zonder eigen printservers hebben nu een oplossing om werkplekken te kunnen verbinden met alle beschikbare printers.

Printix voorziet in een manier om de printconfiguratie op werkplek-apparatuur te installeren, configureren en onderhouden. De oplossing is schaalbaar en gemakkelijk te integreren met allerlei systemen en applicaties en geschikt voor organisaties van iedere omvang. Printix is volledig geïntegreerd met Microsoft Azure AD, zodat er een échte cloud-werkplek op basis van een enkele identiteit kan worden aangeboden.

Zowel bij rechtstreeks printen over de eigen netwerkinfrastructuur, als bij printen via de cloud, versleutelt Printix de printopdrachten gedurende het hele traject tussen applicatie en fysieke printer. Op deze wijze wordt de vertrouwelijkheid van informatie gewaarborgd.

Goossen de Bruin, directeur Solipsisgroep: “Werkomgevingen worden steeds flexibeler. Medewerkers willen – zéker in deze tijd - vaker zelf hun werktijden en werkplek bepalen en verwachten van hun werkgever dat zij hier de mogelijkheid voor krijgen. Dankzij het partnership met Printix kunnen we locatieonafhankelijk printen en printer-management opnemen als een cruciaal onderdeel van onze cloudservices en Solipsis-werkplek. Andere pluspunten van Printix zijn follow-me- en secure-printing (printer-merkonafhankelijk) op basis van een (mobiele) app voor zowel Windows, Chromebook als Mac OS, iOS en Android.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6957757). © Jaarbeurs IT Media.

?

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!