Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

TomTom Telematics en BP gaan samenwerken

 

connected car

TomTom Telematics en BP starten een samenwerking om bedrijven innovatieve oplossingen voor brandstof- en bestuurdersbeheer aan te bieden. BP FleetMove combineert informatie van brandstoftransacties van de BP-tankpassen met gegevens over rijgedrag van bestuurders vanuit het TomTom Telematics Service Platform in één gebruiksvriendelijke interface.

TomTom Telematics en BP starten een samenwerking om bedrijven innovatieve oplossingen voor brandstof- en bestuurdersbeheer aan te bieden.

BP FleetMove combineert informatie van brandstoftransacties van de BP-tankpassen met gegevens over rijgedrag van bestuurders vanuit het TomTom Telematics Service Platform in één gebruiksvriendelijke interface.

Deze nieuwe samenwerking maakt gebruik van het ‘plug & play’ connected car-product TomTom CURFER. Dit is een app die communiceert met de TomTom LINK 100-dongle. Deze gaat in de OBD-poort van het voertuig, zodat het voertuig draadloos verbonden wordt met de smartphone. De oplossing is ontwikkeld om bedrijven in staat te stellen tijd en kosten te besparen door gegevens over de bestuurder, de brandstof en het voertuig bij elkaar te brengen. Daardoor is het eenvoudiger om verbeterpunten te identificeren. De app geeft de bestuurder feedback over zijn rijprestaties achter het stuur en levert nuttige informatie zoals de locatie van tankstations.

“Dit is de eerste keer dat BP en TomTom Telematics een samenwerking sluiten om verschillende datastromen te combineren. De tankpas registreert de brandstoftransacties en de telematica-apparatuur monitort de voertuigdata. Het combineren van deze data stelt de klanten met een BP-tankpas in staat om tijd te besparen en operationele kosten te verlagen. De nieuwe app en het online portaal voor de wagenparkbeheerder zijn nog maar het begin van wat we de komende maanden gaan lanceren”, zegt Koeno Siemons, European Card Marketing & Operations Manager bij BP.

Thomas Becher, VP Business Development bij TomTom Telematics, voegt toe: “Wij blijven gericht op de verdere ontwikkeling van onze connected car-strategie, waarbij we data gebruiken en omzetten naar praktische en werkbare inzichten voor bedrijven.”

“De samenwerking met BP is daar een uitstekend voorbeeld van. We hebben gebruikgemaakt van ons open platform om een volledig nieuwe gebruiksinterface te creëren die data levert aan de ondernemer en bestuurder in een begrijpelijke en hanteerbare vorm. Dat helpt bedrijven de efficiëntie te vergroten.”

De app en het online portaal zijn nu beschikbaar in Nederland en Duitsland. Meer informatie is te vinden op de website van BP. Andere Europese regio’s waar de BP-tankpas beschikbaar is, volgen later dit jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6008481). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.