Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Nieuwe functies VMware Go voor virtualisatie in MKB

 

VMware, speler in virtualisatie-oplossingen van de desktop tot en met het datacenter en de cloud, voegt nieuwe functies toe aan VMware Go, een webgebaseerde dienst waarmee MKB'ers met een paar muisklikken hun servers kunnen virtualiseren en werkende virtuele machines kunnen creëren.

. VMware Go biedt het MKB hiermee een makkelijke manier om applicaties te virtualiseren doordat het kosteloos de installatie en configuratie van de gratis hypervisor VMware ESXi automatiseert.
Schaalbaar
MKB'ers die virtuele machines hebben gecreëerd op VMware Server kunnen nu overstappen op het meer schaalbare VMware ESXi-platform. De investeringen die ze hebben gedaan in het creëren en afstellen van de virtuele machines op hun eigen voorkeuren, gaan hierbij niet verloren.

Intelligentie
Een andere nieuwe functie van VMware Go is Collective Intelligence. Met Collective Intelligence kunnen gebruikers voor elke fase van het virtualisatieproces zien wat andere gebruikers in die fase hebben gedaan. Het doel is om gebruikers te ondersteunen bij het maken van beslissingen en de gebruikerservaring te verbeteren. Daarnaast kunnen gebruikers rapporten en dashboards bekijken met informatie zoals het gemiddeld aantal virtuele machines dat gebruikers creëren per VMware ESXi-host, de top vijf typen hardware waarop de gemeenschap VMware ESXi draait of de top vijf virtuele appliances die zijn gedownload van VMware Go.

Lagere overhead
VMware Go, in combinatie met VMware ESXi, biedt bedrijven een snelle manier om overheadkosten te verlagen en de bedrijfsvoering te vereenvoudigen, doordat meerdere besturingssystemen en applicaties op één server kunnen draaien. Hierdoor wordt minder geld besteed aan hardware, stroom, koeling en serverbeheer.

Virtualisatie in drie stappen
VMware Go vergemakkelijkt en versnelt virtualisatie tot drie eenvoudige stappen

1. Initiële ESXi server set-up
* De web-browser interface en intuïtieve wizard begeleiden en versnellen de installatie en het set-up proces.
* De ingebouwde hardwarecompatibiliteit-controle automatiseert het proces waarbij de fysieke server-omgevingen worden geselecteerd
* Migreer VMware server virtuele machines geautomatiseerd naar VMware ESXi

2. Creëren virtuele machine
* Maak gebruik van de bestaande fysieke serverconfiguratie, installeer een vooraf gebouwd, virtueel apparaat, of start met een nieuwe, schone virtuele machine

3. Beheer de VMware ESXi-hosts en virtuele machines
* Dankzij de interface voor centraal beheer zijn eenvoudig veranderingen aan te brengen aan een virtuele omgeving
* Controleer de prestaties en het gebruik van resources van de virtuele machines
* Patch scan en herstel voor VMware ESXi
* Scan en update virtuele machines vanaf een centrale console

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3411872). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×