Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Cisco introduceert tools voor energiebeheer voor nutsbedrijven, consumenten en zakelijke markt

 

Cisco introduceert nieuwe technologieën, gebaseerd op het recent aangekondigde Connected Grid-portfolio, die consumenten en bedrijven helpen hun energieverbruik beter te controleren en beheren, om zo kosten en CO2-uitstoot te besparen.

Het nieuwe aanbod omvat tevens een eenvoudig te gebruiken interface voor consumenten. De Cisco Home Energy Management-oplossing biedt een Home Energy Controller samen met Cisco Energy Management-diensten die, wanneer deze door nutsbedrijven aan klanten worden geboden, op veilige en betrouwbare wijze inzicht geven in en controle geven over hun energiegebruik.
Daarnaast kondigt Cisco belangrijke updates aan van zijn Smart Connected Buildings-portfolio, waaronder de nieuwe Cisco Network Building Mediator Manager 6300, die gecentraliseerd beheer mogelijk maakt van Smart Connected-gebouwen voor wereldwijde ondernemingen. Daarnaast introduceert het de nieuwe Cisco Network Builder Mediator 3.1 die betere integratie en zichtbaarheid biedt van het energieverbruik in gebouwen en door IT.
Highlights:
• Cisco kondigt ‘demand-management' tools aan die een belangrijk onderdeel zijn van Cisco's end to-end Connected Grid-aanbod. Dit aanbod is ontworpen om zorgen over energieverbruik te adresseren en de ontwikkeling van een smart grid communicatie-infrastructuur mogelijk te maken.
• Deze nieuwe oplossingen representeren Cisco's visie op een end-to-end smart grid communicatiearchitectuur die nutsbedrijven helpt betrouwbaarder en efficiënter energie te leveren.

Oplossingen voor thuisomgevingen
• De Cisco Home Energy Management oplossing (HEM) voor nutsbedrijven is voorzien van de Home Energy Controller (CGH-100), een display dat communiceert met andere intelligente apparaten in huis, zoals een slimme meter, slimme stekkers en programmeerbare thermostaten, voor een verbeterd energiebeheer thuis en voor gerelateerde dienstverlening aan consumenten.
• Via het Home Energy Controller LCD touchscreen heeft de consument inzicht in en controle over randapparatuur zoals thermostaten, intelligente stopcontacten en, uiteindelijk, slimme apparaten zoals koelkasten en boilers.
• De Home Energy Controller coördineert de verschillende netwerken in de woning en ondersteunt bijbehorende netwerkprotocollen, zoals Zigbee, Wifi en ERT.
• Met de HEM-oplossing zijn nutsbedrijven in staat zijn de voordelen van hun slimme meter-implementaties uit te breiden door huiseigenaren meer gedetailleerde controle en beheer over hun energieverbruik te geven, zelfs tot op apparaatniveau.
• Consumenten zijn in staat betere keuzes te maken, alsook beleid en schema's op te stellen, gebaseerd op realtime, historisch en individueel apparaatverbruik.
• De Home Energy Controller bevat een portal die de consument van afstand kan benaderen en die informatie bevat over voorspelde energiekosten en energiebesparende tips.
• De HEM-oplossing is onderdeel van Cisco's nieuwe Connected Grid-portfolio, een end-to-end benadering van de smart grid, waarbinnen technologie voor het beheer van tussenstations werden aangekondigd in mei, die nutsbedrijven helpen bij een betere transmissie en distributie van elektriciteit.
Zakelijk energiebeheer voor Smart Connected Buildings
• Cisco Network Building Mediator Manager 6300 is een belangrijk onderdeel van Cisco's Smart Connected Buildings-initiatief dat de manier verandert waarop de gebouwen worden gebouwd, geëxploiteerd en ervaren.
• Met de nieuwe oplossing kunnen bedrijven gedistribueerde netwerken van Cisco Network Building Mediators verbinden, monitoren, samenvoegen en beheren. Hierbij worden systemen binnen een bepaald gebouw via een centrale zakelijke portal geïntegreerd.
• Het is de eerste oplossing die informatie over de aanwezigheid van het netwerk weergeeft, zodat exploitanten realtime inzicht hebben in de status en de toegankelijkheid van hun wereldwijde gebouwen.
• Doordat organisaties geografisch verspreide gebouwen centraal kunnen beheren over een IP-netwerk, wordt de operationele efficiency van gedistribueerd gebouwbeheer verhoogd. Dit biedt praktische hulpmiddelen om het totale energieverbruik en systeemuitval te verminderen. Daarnaast omvat de oplossing een proactief systeem dat waarschuwt waardoor preventief onderhoud van kritische apparatuur mogelijk is.
• Een van de belangrijkste kenmerken van Cisco's Network Mediator Manager is een wereldwijde navigator, die bedrijfsbreed inzicht geeft in de status van verschillende gebouwen en wereldwijd waarschuwingen in de gaten houdt voor centraal event management.
• Cisco Network Building Mediator Manager omvat ook tools voor het definiëren van de mondiale schema's die van toepassing zijn op alle gebouwen van een onderneming. Hierdoor ontstaat een gestandaardiseerde vorm van facility operations en neemt de efficiëntie in gebouwbeheer toe. Wereldwijde en eenduidige schema's zijn zo over verschillende gebouwen en subsystemen van toepassing.
• Grafische statuspagina's bieden eenvoudig inzicht in de kritische systemen zoals HVAC, verlichting en metingen.

Paul Fulton, algemeen directeur van Cisco Prosumer Business Unit, Cisco Smart Grid: "Energieleveranciers over de hele wereld zoeken naar een moderne, meer efficiënte en milieuvriendelijke energie-infrastructuur. Cisco's Home Energy Management Solution vormt een integraal onderdeel in deze overgangsfase. Het helpt nutsbedrijven hun klanten een keuze te bieden in hun energieverbruik, de prijsstelling hierop beter af te stemmen, en hun energie-efficiëntie beter te controleren. Met zijn eenvoudige en mooi ontworpen gebruikersinterface, is de Cisco Home Energy Controller een virtuele assistent voor energieverbruik voor de consument. Het geeft waardevolle informatie en meer controle over hun verbruik. Cisco is verheugd met deze belangrijke toevoeging aan onze Connected Grid-portfolio."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3411168). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×