Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Groei AFAS ERP Software zet door

AFAS ERP Software heeft het eerste kwartaal van 2010 met succes afgesloten. De omzetgroei bedroeg 16% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het brutoresultaat bleef iets achter bij de prognoses en kwam uit op 11%. Dit had te maken met de extra investeringen die AFAS dit jaar heeft gedaan in zijn marketingactiviteiten. Met deze resultaten zet de Leusdense softwareleverancier de stijgende lijn uit 2009 onverminderd voort.

Door de groei van de afgelopen jaren moet AFAS ook de interne organisatie blijven professionaliseren. De afgelopen maanden is hier dan ook flink in geïnvesteerd door de bedrijfsprocessen nogmaals onder de loep te nemen en te optimaliseren. Hierdoor zijn onder meer snellere responstijden op de Helpdesk en kortere implementatietrajecten gerealiseerd. Het gemiddelde aantal FTE's groeide de afgelopen drie maanden met bijna 10% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.

In de eerste drie maanden van 2010 heeft AFAS weer een aantal mooie namen aan de klantenlijst mogen toevoegen: 3M, DSM Elastomers, Fa-med, McCain Foods Holland BV, NAC Breda en Unicef Nederland. Ook binnen de zorg- en onderwijsmarkt heeft AFAS zijn positie verder verstevigd. In het eerste kwartaal kozen GGD Zeeland en GGZ Eindhoven, evenals drie scholenkoepels in het primair onderwijs voor de software van AFAS. Om deze opdrachtgevers en nieuwe klanten op maat te kunnen blijven bedienen, staat later dit jaar de lancering van de 2011 versie van het ERP-pakket AFAS Profit op het programma. In Profit 2011 zijn vele vernieuwingen en verbeteringen doorgevoerd, zowel qua algemene functionaliteit als specifiek voor de producten Profit HRM/Payroll, Profit ERP en Profit Accountancy. In totaal gaat het om ongeveer 300 nieuwe (optimalisatie)projecten. De eerste release van Profit 2011 is vanaf mei beschikbaar.

"De verwachting is dat de groei de komende maanden aanhoudt. Er is met veel bedrijven contact over de aanschaf van AFAS Profit, en dan vooral in de zorg en het onderwijs. Daarnaast verwachten we veel van de lancering van Profit 2011. We zien de rest van dit jaar dus positief en vol enthousiasme tegemoet", aldus Arnold Mars, CFO van AFAS.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3324448). © Jaarbeurs IT Media.
?

Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×