Managed hosting door True

Sponsored

SPS
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Optimaliseren zonder investeren

MKB ontdekt lease als financieringsvorm

 

“Er wordt nog veel oude apparatuur gebruikt in het midden- en kleinbedrijf, terwijl nieuwe hardware beter presteert en beter te beveiligen is”, aldus directeur Arjo Middelveld van Computerwacht. “Nou, investeren hoeft niet. Lease biedt een kans om bedrijfsautomatisering te optimaliseren zonder in te teren op cashflow.” De boodschap van Middelveld blijkt in de praktijk een aantrekkelijke. Veel mkb-klanten vinden het een opluchting als blijkt dat ze helemaal niet diep in de buidel hoeven te tasten.

Zo’n drie op de tien klanten van Computerwacht kopen hun producten niet bij deze in Bodegraven gevestigde ICT-dienstverlener, maar kiezen voor een financiering middels lease. Directeur Arjo Middelveld ziet deze ontwikkeling gestaag doorzetten en de tijdgeest doet een extra duit in het zakje. De lage rente geeft een extra impuls om te leasen (want de leasetarievenzijn daardoor ook gunstig).

Middelveld: “De leasemogelijkheden die wij aanbieden zijn geen doel, geen missie, maar gewoon een extra mogelijkheid om het onze klanten gemakkelijk te maken. We willen hen erop attenderen, hen er een dienst mee bewijzen. Het is een vrijblijvende suggestie. En daar wordt in toenemende mate gebruik van gemaakt. Leasen raakt ingeburgerd, ook voor computerapparatuur. Ik denk dat die lijn doorzet. Over een paar jaar kunnen het er zomaar vijf op de tien zijn.”

Computerwacht is een fullservice ICT-dienstverlener. “In de breedste zin van het woord”, aldus Middelveld. Het bedrijf ontwerpt, implementeert en beheert ICT-structuren voor het Nederlandse MKB. Middelveld: “Onze klanten realiseren zich dat ICT hun lifeline is. Ze kunnen niet zonder. Het systeem moet blijven draaien.”

"Wij vinden het belangrijk om onze relaties bewust te maken van de risico’s van cybercriminaliteit"

Security is wat dat betreft een steeds belangrijker thema. Ook hier: brede service. Awareness creëren ziet Middelveld als een nieuw onderdeel van Computerwacht’s dienstverlening: “Wij vinden het belangrijk om onze relaties bewust te maken van de risico’s van cybercriminaliteit. Zo hadden we op 19 september een sessie met het gespecialiseerde bedrijf CYCO over de praktijk rond ransomware, cryptomails, live hacking, DDoS-aanvallen en de kwetsbaarheid van IoT. De belangrijkste vraag is dan natuurlijk: wat kun je binnen je organisatie doen om problemen te voorkomen?”

De brede dienstverlening van Computerwacht manifesteert zich ook in het aanbieden van leasemogelijkheden. De vraag groeit, onder meer door de lage rente. Leasemaatschappijen passen hun tarieven daarop aan. Middelveld: “Als bedrijf hoef je voor ICT-investeringen geen beslag te leggen op je liquiditeit. Je cashflow wordt niet aangetast. Men kan de cashflow vaak beter aanwenden om investeren in de core business van de onderneming”

Gemakkelijk zakendoen

Op offertes van Computerwacht wordt naast de koopprijs ook de optie ‘betalen in termijnen’ opgenomen. Aanvragen worden in behandeling genomen door leasepartner GRENKE Nederland, waar Computerwacht al jarenlang mee samenwerkt. Geldverstrekker GRENKE betaalt de factuur aan Computerwacht en rekent af met de eindklant. Middelveld: “Zo bieden wij de klant extra keuze.”

Wereld te winnen

Kort en goed: steeds meer klanten in het MKB zijn blij met een alternatief voor koop. Middelveld: “Daarom hebben we in de veranderende markt deze dienst toegevoegd. Daar wordt ook voor kleinere investeringen gebruik van gemaakt. Voorheen werden vooral dure IT-componenten geleaset, tegenwoordig ook goedkopere onderdelen zoals laptops voor het hele bedrijf. Wij doen een mooi kloppend aanbod, zodat de leaseperiode samenvalt met de garantieperiode. Drie jaar leasen is drie jaar garantie.”
Men schaamt zich niet meer voor lease, zei Gerlach Latour van partner GRENKE Nederland onlangs. Dat ziet Arjo Middelveld ook: “De adoptie van lease zet door”

Meer weten?

Bezoek dan de site van GRENKE

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6819110). © Jaarbeurs IT Media.

 

Jouw reactie


Je bent niet ingelogd. Je kunt als gast reageren, maar dan wordt je reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om je reactie direct geplaatst te krijgen, moet je eerst rechtsboven inloggen of je registreren

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
Je reactie ontbreekt

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.