Managed hosting door True

Sponsored

SPS
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

De wereld wordt multicloud

Uniserver’s brug naar alle cloudvoordelen

 

IT-managers willen overzicht, een infrastructuur die flexibel ‘meedeint’ met verschillende workloads, en natuurlijk: lage kosten. De multicloud komt tegemoet aan al die wensen, stelt de Alkmaarse multicloud-provider Uniserver. Eén portaal, één contract, één factuur. Hoe makkelijk wilt u het hebben? Managing director Ronald Bezuur: “De multicloud ontzorgt volledig.”

Kiezen voor de juiste cloudoplossing is voor veel bedrijven a hell of a job. Soms is er veel werk, soms weinig. Welke keuze past bij welke strategie en welke workload? Kiest u voor een public of private cloud? En hoe functioneren de verschillende cloudoplossingen naast elkaar? Bij verschillende contracten hebt u te maken met verschillende accounts en verschillende supportcentra. Maar gelukkig is er goed nieuws. De multicloud helpt u met overzicht en controle.

Multicloud-provider Uniserver biedt toegang tot grote clouds als Microsoft Azure, Azure Stack en Amazon Web Services. Daarnaast biedt het bedrijf een eigen cloudservice, de Uniserver Cloud. U bepaalt zelf waar u specifieke workloads wilt plaatsen (eventueel in overleg). U stelt zelf een combinatie van serviceproviders samen en u kunt in hetzelfde contract meerdere cloudservices afnemen. Dit alles vanuit één portaal, met één contract en één heldere factuur. Flexibel. Schaalbaar. Ontzorgd. Zo wordt de juiste keuzes maken a piece of cake.

Oude en nieuwe wereld

De IT-wereld verandert in rap tempo. Managing director Ronald Bezuur: “We zien grote verschillen in IT-behoeftes, niet alleen tussen organisaties, ook binnen organisaties. Die uiteenlopende behoeftes zijn niet meer op te vangen met één specifieke cloudoplossing. Voor bedrijfskritische processen en applicaties past misschien een on-premise oplossing of een private cloud, terwijl een public cloud juist geschikt kan zijn voor een klantenportal of testomgeving. En het salesteam met leveranciers en klanten heeft weer andere wensen. Misschien zijn zij geholpen met universele multitenant applicaties. Met de ontwikkelingen rond Internet of Things, artificial intelligence, machine learning en business intelligence worden de verschillen alleen maar groter.”

Een multicloud-strategie is dé oplossing, stelt Uniserver. Het bedrijf biedt een IAAS-cloud met eigen hardware en datacenters en alles wat daarvoor nodig is. Zo kunnen verbindingen worden gelegd tussen de oude en de nieuwe wereld. Bezuur legt uit hoe dat zit: “Wij brengen de oude wereld met alle bijbehorende applicaties in de cloud en koppelen die aan de nieuwe wereld. De diensten uit de nieuwe wereld zijn ook weer te gebruiken in de oude wereld. Denk bijvoorbeeld aan message bus-systemen, hosted databases en micro services.”

Cloud journey

De ‘reis naar de multicloud’ die bedrijven wat betreft Uniserver moeten maken, wordt ook wel de cloud journey genoemd. Voor elk bedrijf is die reis anders. Wordt er veel met legacy-applicaties gewerkt? Aan welke wet- en regelgeving moet het bedrijf voldoen? Wat zijn de bedrijfskritische processen? Wat zijn de bedrijfsmatige uitdagingen? Hoe kritisch is IT in de bedrijfsvoering? Voor traditionele bedrijven kan de cloud journey een hobbelig pad zijn langs valleien en ravijnen. Voor start-ups geldt meestal een ander verhaal. Zij hebben geen ‘erfenis’ uit het verleden en zullen misschien eersteklas reizen. Maar ook zij hebben te maken met wet- en regelgeving, beveiliging en beheer.

Bezuur: “Wij geloven dus niet in one size fits all. Bij elke uitdaging hoort een passende oplossing. Waar we wel in geloven is standaardisatie, om alles schaalbaarder en effciënt te maken. We adviseren onze klanten om kritisch naar hun applicatielandschap te kijken en vandaaruit hun strategie te bepalen: migreren, transformeren of opnieuw beginnen met bouwen.”

Explosie van data

Uniserver beschikt over een ecosysteem van resellers en partners waarmee oplossingen voor bedrijfsmatige en organisatorische problemen van bedrijven worden gerealiseerd. Bezuur: “Wij helpen bedrijven mee te groeien in hun ontwikkelingsfase in de cloud. Van on-premise naar private, naar multicloud en uiteindelijk naar SAAS-based werkplekken. We hebben hiermee de afgelopen jaren al veel ervaring opgedaan.”

Uiteindelijk worden applicaties en systemen steeds slimmer, onder anderen door machine learning en artificial intelligence. Bezuur: “Uniserver volgt deze nieuwe technologische ontwikkelingen op de voet. Wij bouwen nu nog geen oplossingen die eindklanten in dit segment kunnen gebruiken. Wat we wel doen is de infrastructuur bieden.” Maar iedere branche en ieder bedrijf krijgt te maken met de explosie van data en kan slimmere strategische beslissingen maken. Bezuur vat samen: “Met ons hebben ze één leverancier, één mantelovereenkomst en SLA, één geïntegreerde multicloudomgeving op maat, één factuur en één professionele helpdesk met kennis van zaken. Dat past bij onze missie: IT simpel maken.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6270368). © Jaarbeurs IT Media.

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.