Managed hosting door True

Sponsored

SPS
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

IT-kennissen belangrijker dan IT-kennis

Uniserver brengt zakelijk Nederland naar de multicloud

 

Nieuwe technologie verandert de manier waarop we werken en zet hele markten op hun kop. Voor het midden- en kleinbedrijf is investeren in eigen IT-kennis met deze snelheid niet te doen. Volgens de Alkmaarse multicloud-provider Uniserver hoeft dat ook niet: “Investeer in professionele IT-kennissen in plaats van IT-kennis. Werk samen met partners en hou de touwtjes stevig in handen.”

Met de explosief groeiende vraag naar cloudservices wordt strategisch kiezen voor de juiste IT-partners steeds belangrijker. Daarom heeft multicloud-provider Uniserver het partnerprogramma ‘Scale Up’ ontwikkeld. Het programma biedt IT-dienstverleners (zoals system integrators, value add resellers, SaaS-leveranciers) een snelle service om hun eigen klanten naar de cloud te brengen. Binnen 10 dagen zijn organisaties voorbereid en kan cloudcomputing verkocht èn succesvol geleverd worden.

Het in 2000 opgericht Uniserver beschikt over een ecosysteem van partners waarmee cloudoplossingen voor met name het mkb worden gerealiseerd. Managing director Ronald Bezuur: “Wij helpen bedrijven mee te groeien in hun ontwikkelingsfase in de cloud. Van on-premise naar private, naar multicloud en uiteindelijk naar SAAS-based werkplekken. We blijven innoveren in ons vakgebied. En we zijn niet bang om kennis te delen. Zo kunnen onze partners en hun klanten erop vertrouwen dat wij altijd de beste cloudinfrastructuur bieden.”

Servers op Nederlandse bodem

De IT-wereld verandert razendsnel. Om te kunnen profiteren van technologische innovaties (en de concurrentie voor te blijven) hebt u een IT-omgeving nodig die eenvoudig aan te passen is aan veranderende omstandigheden. Flexibel, efficiënt en zonder eigen datacenter moet u virtuele resources kunnen samenstellen voor een betrouwbare, toekomstbestendige IT-omgeving die ‘meedeint’ met verschillende workloads.

Mooi en aardig natuurlijk. Maar welke partner kiest u? Bezuur: “Wij staan voor ‘volledig ontzorgen’. Het gezamenlijke belang met onze IT-partners om eindklanten te ontzorgen garanderen wij met de beste certificeringen en 99,98 procent availability. Bovendien vinden onze partners het fijn dat wij een echt Nederlandse partij zijn, met twee datacenters in Amsterdam, één in Maastricht plus een helpdesk die 24/7 beschikbaar is. Wij bieden één leverancier, één mantelovereenkomst en SLA, één geïntegreerde multicloud-omgeving op maat, één factuur en één professionele helpdesk met kennis van zaken.”

Best practices

Samenwerken en gebruikmaken van het beste ecosysteem is iets wat Uniserver sinds jaar en dag doet. Bezuur vertelt: “Onze IaaS-propositie is als private, virtual en public cloudoplossing gebaseerd op de best practices van vooraanstaande leveranciers als VMware, HPE, Cisco en Veeam. Vanuit Uniserver nemen wij de verantwoordelijkheid op ons voor alle operationele werkzaamheden in het datacenter en in de VMware-laag. Daarnaast zijn we actief lid van de DHPA, HPE PRSP en de VMware-partner Advisory Council. Door samen te werken garanderen wij de kwaliteit die we beloven.”

Terug naar de partners van Uniserver. Zodra alle voorbereidingen zijn voltooid, is ‘selfservice’ de insteek. In het selfservice-portaal MijnUniserver kunt u realtime aanpassingen doorvoeren in uw eigen cloudomgeving. Hebt u extra opslag nodig? Of extra rekencapaciteit? In MijnUniserver kunt u het gemakkelijk regelen. Met een paar muisklikken schaalt u zelf op en af. Uniserver biedt u wat u zo uitermate plezierig vindt: overzicht en controle. Bezuur: “Van onze partners krijgen we terug dat MijnUniserver een overzichtelijke en transparante omgeving is. Zij kunnen zien hoeveel capaciteit wordt verbruikt en wat de kosten daarvan zijn. Ook kunnen zij op een eenvoudige manier doorbelasten aan de eindklant, iets wat bij cloudcomputing nogal eens ingewikkeld is. Wij maken inzicht in en beheer van de oplossingen zo simpel mogelijk. Partners verliezen geen tijd met het zoeken naar en inrichten van systemen. Ze hoeven niet zelf het wiel uit te vinden. Zo helpen wij onze partners met het verder optimaliseren van hun dienstverlening aan eindklanten.”

Vendor lock-in

Wat kunnen klanten verwachten? Bezuur vat samen: “Behalve het gemak en de zekerheid van één professionele cloudpartner zijn onze klanten verzekerd van een up-to-date en toekomstbestendige cloudbased infrastructuur die flexibel en schaalbaar is ingericht. Onze klanten lopen geen risico op een vendor lock-in en kunnen ieder moment onder dezelfde mantelovereenkomst de samenstelling van hun infrastructuur veranderen als dat beter past bij de ontwikkeling van hun bedrijf.”

Volgens Bezuur kunnen bedrijven op die manier ook profiteren van technologische innovaties en daarmee hun concurrentiepositie verstevigen. Zijn advies? “Wij adviseren onze partners en hun klanten om kritisch naar hun applicatielandschap te kijken en vandaaruit hun strategie te bepalen: migreren, transformeren of opnieuw beginnen met bouwen. Die pragmatische aanpak past bij onze missie: IT simpel maken. De cloudwereld is al complex genoeg.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/6265548). © Jaarbeurs IT Media.

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.