Managed hosting door True
Deze opinie is van een externe deskundige. De inhoud vertegenwoordigt dus niet noodzakelijk het gedachtegoed van de redactie.

Acer Travelmate X313: puur voor zakelijke markt

 

Tablet

Acer maakt mooie en krachtige, maar vooral goedkope laptops en tablets. Met de Travelmate X313 wil de pc-bouwer uit Taiwan voet tussen de deur krijgen bij de hogere segmenten,. De X313 is duidelijk gericht op de zakelijke markt en met een eigenzinnige strategie: Het creëren van de ideale mobiele werkplek. Aan deze strategie wordt in mijn ogen voldaan. Van mij krijgt de Travelmate X313 een dikke 9,5.

Samen met Microsoft gaat Acer de strijd aan om de ultradunste notebook en krachtigste tablet neer te zetten, en het is gelukt! Met de TravelMate X313 introduceert Acer een hybride op de zakelijk markt waarmee Appel en Samsung rekening moeten houden.

Met een led-touchscreen van 29,5 cm (11,6-inch) en een resolutie van maximaal1366 x 768 pixels heeft Acer een apparaat neergezet dat uitstekend bruikbaar is, zowel onderweg als op kantoor, tijdens een meeting, voor het maken een presentatie of voor het typen van lange teksten.

Notuleren kan daadwerkelijk realtime met de Acer Travelmate X313, dankzij zijn superslimme bluetooth qwerty-toetsenbord. Vergeet pen en papier (en het overtikken). Houd alle notulen netjes in de cloud met Onenote-online. Het is overduidelijk een laptop in een tablet behuizing en van de draaiende dubbele koelers merk je niets.

Qua behuizing is de Acer Travelmate X313 zonder meer een tablet. Het is een stevige apparaat, ziet er glanzend uit en kan ook verticaal of horizontaal in de houder worden gezet.

Met een usb 3.0 en een midi-hdmi-aansluiting, is het apparaat uit te breiden met een tweede scherm (hdmi-to-vga converter meegeleverd) of projector tijdens een presentatie, of aan een muis, standaard toetsenbord of welk ander apparaat dan ook.

De Acer Travelmate X313 biedt uitstekende mogelijkheden om tijd- en plaats onafhankelijk te werken, ofwel het nieuwe werken op z'n best. Samen met de batterij, die makkelijk vijf uur meegaat, weegt het apparaat nog geen kilo. Ik kan dit apparaat zonder meer aanraden aan collega’s, vooral voor zakelijk gebruik en zeker voor het management team. Met een image voor Windows 8 Pro is dit een uitstekende mobiele werkplek in combinatie met een private cloud (contactgegevens van collega’s online is wel zo makkelijk). Sinds ik deze ‘werkplek’ bezit, ben ik volledig digitaal gaan werken.

Prestaties

Wat betreft prestatie doet dit toestel - met een Intel Core i5 processor - het uitzonderlijk goed, of het nu gaat om Microsoft Office locale of cloud-apps. Van een verschil tussen online en offline applicaties is niks te merken. 

Wie gewend is aan de klassieke Windows omgeving kan met één druk op de Windows-toest heen en weer schakelen tussen tablet en laptop. Omdat Windows 8 ook een klassiek Windows bureaublad heeft, kan men dit apparaat als 'gewone' laptop gebruiken en rustig en verantwoord aan het tablet-achtige Windows 8  wennen.

Met een werkgeheugen van 8 GB (en 120 GB opslag locale + cloud uitbreiding) heeft de tablet zo goed als ongelimiteerd geheugen. De Wi-Fi (802.11a/b/g/n)-aansluiting haalt makkelijk 70.1 Mbit/sec op een speedtest, met een piek van 90.2 Mbit/sec.

Met de 5,0 Megapixels camera aan de achterkant en 2,4 Megapixels camera aan de voorkant is, in  combinatie met Skype, virtueel vergaderen overal mogelijk, en naar mijn mening voldoende voor de zakelijk gebruiker.

Conclusie

Acer gaat met de Travelmate X313 de strijd aan op de zakelijk markt. Met de notebook/tablet hybride zet Acer weer een mooi en vooral praktisch zakelijk apparaat op de markt. Het ontwerp is van een tablet en toch zijn de prestaties van een Notebook. Acer creëert mat de X313 niet alleen een laptop of tablet, maar een complete mobile werkplek.

Paulo Ribeiro do Nascimento, informatiemanager bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Plussen en minnen

+   Meegeleverde accessoires (houder, keyboard/case, hdmi-tovgaA et cetera) vormen een uitstekend pakket.
+   Beeldscherm is helder en werkt snel.
+   Windows 8 Pro kan het vertrouwde klassieke bureaublad weergeven, met één druk op de knop op te roepen.

-    Geen ingang voor een sim-kaart (een mobile internet abonnement op dit apparaat  had het een Europese werkplek kunnen maken).
-    Microsoft store is (in vergelijk met Google Play Store) nog in de kinderschoenen.
-    Een tijdelijk gratis abonnement op Microsoft365 had gekund, gemiste kans voor Microsoft.

Rapportcijfer
Acer verdient een dikke 9,5 voor de Acer Travelmate X313. Net geen 10, omdat het apparaat geen mobiel internet-abonnement ondersteund. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5102723). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.