Managed hosting door True

Computable Awards 2015

Jouw Internet Portaal vergroot zelfredzaamheid

Genomineerd voor ICT-project van het jaar in de zorg

 

JIP (Jouw Internet Portaal) is een besloten internetomgeving, ontwikkeld voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. iProfs presenteerde het ict-project op donderdag 19 maart 2015 aan de projectjury. In totaal zijn tien projecten geselecteerd voor een Computable Award in de categorie ict-project van het jaar in de zorg. Vrijdag 3 april maakte Computable bekend dat JIP samen met vier andere projecten genomineerd is voor een Computable Award. Alle tien projecten worden deze en volgende week op Computable.nl nader beschreven.

JIP, bedacht door ’s Heeren Loo Zorggroep, beschikt over een speciaal ontwikkelde interface, waarbij cliënten op een vereenvoudigde en veilige manier toegang krijgen tot internet- en communicatietoepassingen. Cliënten hoeven bijvoorbeeld niet te kunnen lezen en schrijven om het portaal te gebruiken. Ook beschikt het portaal over creatieve toepassingen zoals ‘PictoPin’-inloggen (voor cliënten die moeite hebben met het onthouden van een gebruikersnaam en wachtwoord) en optionele eenknopsbediening voor motorisch beperkten. JIP is zelfs te bedienen op touchscreens.

’s Heeren Loo wil mensen met een verstandelijke beperking meer verbinden met de wereld om hen heen en hun zelfredzaamheid vergroten. Internet wordt steeds meer geïntegreerd in de samenleving, maar het gebruik hiervan is voor mensen met een beperking niet altijd even makkelijk: er is een te groot aanbod aan websites die niet veilig of gebruiksvriendelijk genoeg zijn. ’s Heeren Loo kwam daarom met het initiatief voor Jouw Internet Portaal (JIP), een aangepaste en besloten internetomgeving, die speciaal is ontwikkeld voor en met deze doelgroep. Om de veiligheid te waarborgen is het portaal dan ook niet toegankelijk voor derden van buitenaf.

De zorggroep wil JIP graag delen met andere zorginstellingen en heeft iProfs gevraagd om het vermarkten hiervan op zich te nemen. Hiertoe werd JIP in het leven geroepen en worden er inmiddels gesprekken gevoerd met zorginstellingen voor mensen met een verstandelijke beperking. Eveneens is een business model ontwikkeld om het model van ’s Heeren Loo ook toe te passen in andere zorginstellingen. iProfs zal eveneens zorgdragen voor support aan zorginstellingen, cliënten en verwanten.

Lancering Rijksmuseum

Na een moeizame start in de ontwikkeling van JIP, waarbij de gekozen partij niet de gevraagde diensten kon leveren, heeft iProfs het portaal in opdracht van ’s Heeren Loo met steun van het KPN Mooiste Contact Fonds ontwikkeld. In 2014 werd JIP in het Rijksmuseum in Amsterdam groots gelanceerd, waarbij 240 cliënten kennis maakten met het portaal. Deze mensen kunnen nu hun wereld vergroten, interesses ontwikkelen, makkelijk in contact zijn met hun omgeving en gebruik maken van nieuwe digitale ontwikkelingen.

Computable Awards 2015

Op vrijdag 03 april 2015 maakte Computable bekend welke projecten officieel genomineerd zijn voor een Computable Award in de categorie ICT-project van het jaar in de zorg. Ict-projecten van het jaar bij de overheid kunnen nog tot en met 16 april worden voorgedragen. Meer informatie is te vinden via Computable Awards.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5251918). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Involve.me is genomineerd om beste ICT project in de zorg te worden en zit nu bij de laatste vijf.

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×

Ontvang gratis de nieuwste Computable 100

Doe mee aan het Computable 100 onderzoek!