Managed hosting door True

Siqura gebruikt rackmount servers HPS

 

Beveiligingscamera's vereisen steeds vaker soft- en hardware die aan specifieke eisen voldoet. Het aantal terabyte aan opslag, keuze in raid-controllers en de doorlooptijd van implementatie zijn voorbeelden van specificaties die binnen diverse sectoren belangrijk zijn. Siqura levert deze specifieke video surveillance-oplossingen aan klanten en maakt hiervoor gebruik van de rackservers van HPS Industrial.

Siqura is een wereldwijde leverancier van video surveillance-oplossingen. Het bedrijf is onderdeel van TKH Security Solutions en levert een breed assortiment aan netwerkproducten gebaseerd op open technologie. De oplossingen van Siqura worden onder andere gebruikt voor surveillance in tunnels, treinstations, fabrieken en boven snelwegen. Voor het bedrijf is het belangrijk dat de surveillance-oplossingen kunnen worden afgestemd op de behoefte van de klant, zonder dat er wordt ingeboet op features zoals gebruiksvriendelijkheid en processing power. Om dit mogelijk te maken zocht het bedrijf een hardware-leverancier die Siqura's intelligente videosoftware naar volledige tevredenheid van de klant kon laten functioneren.

Uitdaging

Voor de ontwikkeling van video surveillance-oplossingen maakte Siqura gebruik van Chenbro-serverkasten waar naar tevredenheid mee werd gewerkt. Het bedrijf zocht daarom een hardware-leverancier die hier ook mee werkte en de kast, het moederboard, de harddisk en software kon installeren in een complete server. De rackmount servers van HPS Industrial voor video-opslag en het verwerken van data, sloten het beste aan bij de behoeften van Siqura. De servers voldoen aan de specifieke eisen die Siqura stelt aan de hardware, zoals de doorvoersnelheid van de data door de raid-controller en koppeling met de Windows XP. Daarnaast speelde de prijs, levertijd en technische expertise van HPS Industrial een grote rol in de keuze voor het bedrijf. 

Een andere belangrijke technische vereiste aan de rackmount server was de mogelijkheid om onder bedrijf de harddisk te wissen en voeding te wisselen. 'Omdat wij ons richten op video-opslag is het essentieel dat we voldoende data kunnen opslaan, transporteren en aflezen zonder enige onderbreking', aldus Peter de Konink, product line manager bij Siqura. 'Daarnaast is de keuze voor hardware belangrijk voor de garantie dat wanneer één voedingsbron het begeeft, de systemen door blijven draaien op een andere (redundante) voedingsbron. We kunnen het ons niet veroorloven om data te verliezen. De raid-controllers moeten er zorg voor dragen dat wanneer een harddisk het begeeft, deze eenvoudig kan worden vervangen zonder verlies van data en onderbreking in de opnames.'

Testen & implementeren

In overleg met Siqura stelde HPS Industrial een testsysteem beschikbaar dat handmatig was geconfigureerd. Tijdens de testperiode van een aantal weken, waarbij met name de datadoorvoersnelheden van de raid-controllers werden getest, kon Siqura bepalen welke hardware-configuratie nodig was en welke aanpassingen nodig waren. Na de testperiode hebben de applicatie-engineers van Siqura en HPS Industrial een volledig functioneel racksysteem geconfigureerd en geïmplementeerd. Mede dankzij de korte levertijden voor back-to-back-bestellingen verliep dit proces soepel. Ook de koppeling met de switches en routers van Cisco en HP leverde geen problemen op. 

HPS neemt verantwoordelijkheid voor het complete hardware-systeem, waarbij eventuele problemen met de hardware door HPS op een professionele manier worden opgelost. 'We vinden het erg prettig dat HPS een lange beschikbaarheid van de hardware garandeert', aldus Bjorn Regts, purchaser bij Siqura. 'Omdat we veel investeren in softwareontwikkeling, willen we niet het risico lopen dat er na een paar maanden een nieuwe hardware-configuratie nodig is en de software moet worden aangepast. Door de lange beschikbaarheid van de systemen van HPS zijn tussentijdse configuratie-aanpassingen niet nodig. Daarnaast zijn we erg tevreden over de garantietermijn op de servers die we in overleg met HPS hebben verhoogd naar vijf jaar.' 

Regts vervolgt: 'HPS is een fijne partij om mee samen te werken, omdat we altijd bij hen terecht kunnen met vragen over hardware, software en levertijd. Ze reageren snel, bieden marktconforme prijzen en kunnen inspelen op onze specifieke hardware-eisen.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5434942). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.