Managed hosting door True

Kroll Ontrack redt huwelijksfoto's Wilfred Genee

 

Kroll Ontrack heeft recent de verloren trouwfoto's van tv- en radiopresentator Wilfred Genee kunnen redden. Genee, onder meer bekend van het RTL 7-programma Voetbal International, raakte de foto's kwijt toen zijn laptop crashte.Vrijwel alle data van de laptop van de familie Genee is hersteld.

Wilfred Genee: 'Onze laptop stopte plotseling met werken. Ik constateerde vervolgens geschrokken dat ik door mijn drukke werkzaamheden totaal vergeten was een back-up te maken. Toen pas besefte ik hoeveel dierbare herinneringen er op zo'n schijf staan. Mijn vrouw en ik hebben tevergeefs bij diverse instanties geprobeerd onze trouwfoto's terug te laten halen.' 

Genee werd doorverwezen naar Kroll Ontrack. Genee: 'Natuurlijk geef je je gevoelige data niet zomaar aan iemand. Je wilt immers niet het risico lopen dat je data bij anderen terecht komt. Uiteindelijk hebben de experts onze foto's terug kunnen halen en ons met hun goede service weer blij kunnen maken.'

De noodzaak van back-ups

Kroll Ontrack herstelt dagelijks voor consumenten en bedrijven data van beschadigde of gecrashte computers. Bij de laptop van Genee en zijn vrouw ging het om een serieuze schijfbeschadiging. Deze werd veroorzaakt door een headcrash, waardoor de system areas beschadigd raakten. De engineers wisten in de cleanroom bijna alle data veilig te herstellen. Jaap-Jan Visser, country manager bij Kroll Ontrack Nederland: 'Wij blijven hameren op de noodzaak van back-ups. Dat is de allerbeste bescherming tegen het verlies van data. Is er geen back-up gemaakt en crasht een computer of is data op een andere manier ontoegankelijk geworden, dan zijn er een aantal vuistregels om verdere schade te voorkomen, zoals ogenblikkelijk stoppen met werken op de computer en deze, als dat mogelijk is, direct uitzetten.' Kroll Ontrack heeft een checklist opgesteld voor het voorkomen van extra schade waarmee de kans op herstel van data zo groot mogelijk is.

Dertig jaar ervaring

Kroll Ontrack biedt technologische oplossingen om bedrijven, juridische instanties, overheidsinstellingen en consumenten te helpen met het kosteneffectief en efficiënt beheren, herstellen, zoeken, (her)produceren en presenteren van data. Kroll Ontrack heeft al meer dan dertig jaar ervaring op het gebied van data recovery en biedt vandaag de dag producten en diensten op het gebied van data recovery, datavernietiging, digitaal forensisch onderzoek, e-discovery en datamanagement. Dankzij meer dan tweehonderd engineers voert het bedrijf ruim vijftigduizend recoveries per jaar uit op verloren of corrupte data van ieder besturingssysteem en van ieder type opslagmedium. Het is een dochteronderneming van Altegrity, een leverancier van informatie-oplossingen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5020381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.