Managed hosting door True

Condoom Anoniem beveiligt zijn webwinkel

 

Mydigipass.com

Condoom Anoniem zocht een manier om klantengegevens veilig te bewaren en succesvolle hackpogingen te vermijden. Met Mydigipass.com kan de klant nu zelf kiezen voor een gemakkelijke en veilige manier om zijn persoonlijke gegevens te beschermen.

De verkoop bij Condoom Anoniem gebeurt onder andere vanuit een pedagogisch standpunt. Zo geeft de website duidelijke, objectieve informatie over de producten via strikt informatieve teksten, foto’s en filmpjes. Condoom Anoniem werkt actief mee met GGD’s (de Nederlandse Gemeenschappelijke Gezondheidsdiensten) en levert zijn producten niet alleen aan eindgebruikers, maar ook aan apothekers, gezondheidsorganisaties en onderwijsinstellingen. Klanten kunnen condooms kopen vanaf een zeer laag budget. 

'We streven ernaar alle mogelijke sociale groepen en leeftijdscategorieën te bereiken met onze webwinkel. Mensen kunnen maar beter goed geïnformeerd zijn voor ze overgaan tot een aankoop. Daarom geven we zoveel mogelijk informatie mee via verschillende kanalen', legt Richard Spooren, oprichter en directeur van het bedrijf, uit.

Om ervoor te zorgen dat alle gegevens veilig bewaard worden en anonimiteit te garanderen, werd Mydigipass.com geïntegreerd in de websites van www.condoom-anoniem.nl en www.condoom-anoniem.be. Mydigipass.com is het online authenticatieplatform van Vasco Data Security dat ervoor zorgt dat online aankopen op een beveiligde manier kunnen gebeuren. Het authenticatieplatform beveiligt de toegang tot de webwinkel met dynamische wachtwoorden, net zoals dat gebeurt bij financiële transacties die online uitgevoerd kunnen worden op de websites van banken. Ook daar moeten gebruikers zich eerst authenticeren door middel van dynamische wachtwoorden alvorens ze verder kunnen gaan met het uitvoeren van transacties.

De Nederlandse en Belgische webwinkel zorgen er dus voor dat de identiteit van hun klanten zo goed mogelijk beveiligd wordt. Spooren: 'Ik vind het een belangrijke verantwoordelijkheid van elke webwinkel dat gegevens van klanten veilig bewaard worden. Dat is van groot belang, zowel voor de klanten als voor de webwinkels, om hackpogingen te counteren. Wij bieden onze bezoekers daarom de keuze om een Mydigipass.com account aan te maken, zodat we hun wachtwoord niet hoeven te bewaren.'


Gratis

Klanten kunnen zich gratis registreren op de website www.mydigipass.com en de Digipass for Mobile-applicatie downloaden op hun mobiele toestel. Met deze app genereren gebruikers een dynamisch wachtwoord waarmee ze veilig kunnen inloggen op de website van Condoom Anoniem. Het dynamische wachtwoord kan slechts eenmaal worden gebruikt en heeft een beperkte geldigheidsduur. Dit verhoogt de beveiliging aanzienlijk. Een hacker die dit wachtwoord onderschept, kan het niet opnieuw gebruiken omwille van die beperkte ‘houdbaarheid’ en omwille van de eenmaligheid. 

Om het gebruiksgemak te verhogen maakt Mydigipass.com ook gebruik van QR-codes om je in te loggen op de website. Door de QR-code op het inlogscherm te scannen met een mobiel toestel krijgt de klant onmiddellijk beveiligde toegang tot de webwinkel vanuit zijn persoonlijke Mydigipass.com-account en hoeft hij dus geen gebruikersnaam en wachtwoord meer in te vullen. Indien de klant geen QR-codescanner heeft, zal hij alsnog het dynamisch wachtwoord van zes cijfers, dat gegenereerd wordt met de gedownloade app, handmatig moeten invullen in het inlogscherm. Een minimale handeling, gezien de immense verbetering in veiligheid.

Voor alles een eerste keer

Condoom Anoniem wilde niet enkel de beveiliging verhogen, maar eveneens het gebruiksgemak verbeteren. De webwinkel wilde dus een beveiligingsoplossing zonder ellenlange procedures. Mydigipass.com biedt zijn gebruikers de mogelijkheid om persoonlijke gegevens in te vullen op het platform. Bij het Digipass creëren van online accounts kunnen consumenten zelf aangeven welke gegevens ze willen delen met welke websites. Zo vermijdt de gebruiker telkens weer het tijdrovende invullen van contactgegevens. Het voordeel voor de klant is duidelijk, maar ook Condoom Anoniem heeft hier baat bij: 'Hoe minder stappen een klant moet doorlopen bij een aankoop, hoe hoger de conversie', zegt Spooren. 'Met het gebruik van Mydigipass.com vereenvoudigen we het aankoopproces voor de klanten aanzienlijk.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4889907). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.