Managed hosting door True

Atos migreert nieuwe DigiD als 'big bang'

 

Cloud security

DigiD is het digitale authenticatiesysteem voor de overheid en publieke dienstverleners. Het zorgt ervoor dat burgers betrouwbaar online hun zaken met de overheid kunnen regelen. Bijvoorbeeld bij het invullen van hun belastingformulieren en het aanvragen van kinderbijslag. DigiD is in 2005 geïntroduceerd en sindsdien is het aantal gebruikers naar meer dan negen miljoen burgers gegroeid. Met ruim vijftig miljoen authenticaties per jaar zit het systeem bij de kopgroep van authenticatievoorzieningen in Europa.

Doorontwikkeling van het systeem is een belangrijke voorwaarde voor groei en de integratie met andere voorzieningen van de elektronische overheid. Atos is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid en beveiliging van DigiD 4.1. Digidentity tekende voor de ontwikkeling van de software. In de nieuwe versie is een aantal veranderingen doorgevoerd, zoals de mogelijkheid voor gebruikers om instellingen te wijzigen, nieuwe functies om hun DigiD te activeren en hun gebruikershistorie in te zien. Voor blinden en slechtzienden is de functionaliteit voor gesproken sms-berichten toegevoegd.

DigiD 4.1 is in minder dan zes maanden gerealiseerd. Bij de zwaarste performancetesten, waar het voor slaagde, kwam het externe testsysteem eerder aan zijn grenzen dan DigiD 4.1. In meer dan 99,8 procent van alle gevallen is de responsetijd van de nieuwe versie beter dan drie seconden. DigiD is bekroond met een World Summit Award (WSA): een wereldwijd initiatief om de beste e-content en meest innovatieve ict-toepassingen te selecteren uit ruim 160 lidstaten van de Verenigde Naties. In de categorie e-Government & Institutions werd DigiD aangewezen als één van de vijf winnaars.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4569997). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.