Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Iton migreert Royal Cosun naar XenMobile 10.1

 

ITON migreert Royal Cosun succesvol naar XenMobile 10.1

Hoewel er wereldwijd veel problemen zijn met de upgrade van XenMobile 9 naar 10.1 heeft Iton deze migratie onlangs succesvol uitgevoerd bij Royal Cosun. Senior system engineer Wilco Hirdes: ‘De goede voorbereiding van Iton heeft geleid tot een zeer goed resultaat.’

Ruim een jaar geleden zijn directie en management van de agro-industriële coöperatie Royal Cosun overgestapt op XenMobile 9. Ze wilden af van de traditionele desktop en voortaan vergaderen en samenwerken vanaf een iPad en iPhone. Voorwaarde was wel dat dit binnen een beveiligde omgeving moest draaien. Omdat de hele omgeving op Citrix werkt, was de keuze voor XenMobile snel gemaakt.

Vanwege de jarenlange relatie tussen Cosun en Iton, ging de opdracht naar de vaste it-dienstverlener. XenMobile biedt volledige mobile device management (mdm), mobile applicatie management (mam) en zakelijke productiviteit apps in één oplossing en dat zonder afbreuk te doen aan de security. De mobiele apparaten van Royal Cosun zijn uitgerold met de standaard productivity applicaties: mdm en mam. Daarna heeft Iton de vergaderapp geïmplementeerd en tenslotte Sharefile, zodat data binnen en buiten de organisatie op een veilige manier gedeeld kan worden.

Aangezien bekend is dat de migratie naar XenMobile 10.1 meestal niet soepel gaat, heeft Iton van tevoren Citrix benaderd. Zo’n honderd personen bij Royal Cosun maken alleen nog maar gebruik van iPads, dus het was van groot belang dat deze migratie zonder problemen zou verlopen. Ook Citrix zag de noodzaak hiervan en heeft een ‘Whiteboard Room’ voor deze migratie ingericht. Leden van het XenMobile Expert Team zaten klaar voor directe ondersteuning.

Naast het checken van het plan van aanpak van Iton, heeft het team de omgeving van Cosun gecheckt op eventuele problemen. En dat zag er goed uit. Op donderdag is de oude omgeving offline gegaan en aan het eind van de dag was XenMobile 10.1 live. Zonder problemen. Verdere ondersteuning van de XenMobile experts bleek niet nodig. Wilco Hirdes, senior system engineer van Royal Cosun, is tevreden over de samenwerking met Iton. ‘De goede voorbereiding en het technisch samenspel hebben geleid tot een zeer goed resultaat.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5638475). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.