Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Van der Valk voorzien van Smart Wi-Fi via WaaS

 

Allinco Systems heeft Van der Valk Hotels voorzien van een kwalitatief Wi-Fi-netwerk met de producten van Ruckus Wireless. Doordat het contract met hun huidige Wi-Fi-leverancier in 2015 verliep, was dit een mooie gelegenheid om de huidige infrastructuur te herzien. Allinco Systems heeft dit gedaan door middel van hun wireless as a service (WaaS), waarmee zij betrouwbare en flexibele Wi-Fi-diensten kunnen aanbieden.

Doordat het Wi-Fi-netwerk is ingericht met het WaaS-concept krijgen de Van der Valk Hotels een flexibele en schaalbare Wi-Fi-dienst zonder hiervoor een grote investering voor te hoeven doen. De hotels nemen een maandelijkse dienst af bij Allinco Systems. Hiermee zijn zij voorzien van alle benodigde hardware, software en ondersteunende services voor een stabiel Wi-Fi-netwerk.

Centraal beheer van het netwerk Door middel van WaaS levert Allinco Systems een complete Wi-Fi-dienst. Zij kunnen op afstand de netwerken beheren en monitoren. Hiermee kunnen zij ervoor zorgen dat het Wi-Fi-netwerk altijd optimaal functioneert. Ook kunnen er eventuele storingen tijdig worden gedetecteerd en direct worden opgelost. Dit doen zij met behulp van het Virtual Smartzone software-platform. Door middel van dit platform zien zij alle netwerken waarin alle gekoppelde access points en gebruikers op het netwerk kunnen worden beheerd.

Inrichting netwerken

Het WaaS-concept is ingericht bij Van der Valk Hotel Breukelen en Beveren, waar een infrastructuur is gerealiseerd met de producten van Ruckus Wireless. In het Van der Valk Hotel in Breukelen zijn er 72 Zoneflex R500 en R300 access points geplaatst. Voor Van der Valk Beveren zijn er voor het netwerk 25 Zoneflex R300 en zes Zoneflex R500 geplaatst. Daarnaast zijn de negen luxe suites allemaal voorzien van de Zoneflex H500 wall switch waarmee zij niet alleen Wi-Fi aanbieden, maar ook beschikking hebben over meerdere ethernetpoorten waarmee de televisies verbonden zijn.

Doordat deze netwerken op afstand worden beheerd kan Allinco Systems er te allen tijde voor zorgen dat het netwerk optimaal functioneert en kunnen zij inspelen op de drukke periodes. Zo kunnen zij de bandbreedte per access point toewijzen, wanneer er bijvoorbeeld bepaalde zalen zijn die meer data nodig hebben.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5638180). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.