Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Procyon voorziet Prodas-scholen van Wi-Fi

 

Stichting Prodas staat voor Primair Onderwijs Deurne-Asten-Someren. De organisatie bestaat uit 26 basisscholen en biedt onderwijs aan ongeveer 5500 leerlingen. In November 2014 is de uitrol van een geheel verzorgd en beheerd Wi-Fi-netwerk voor de Prodas scholen van start gegaan. Inmiddels heeft Procyon Networks zeventien scholen voorzien van een goedwerkend draadloos netwerk. Vol enthousiasme vertelt mevrouw Engelbertink over haar ervaringen.

Vanaf 2014 maken de basisscholen van de Stichting Prodas gebruik van tablets. Toen is ook de behoefte aan een draadloos netwerk ontstaan. Door een goede referentie van een andere scholengemeenschap is Prodas bij Procyon terechtgekomen. In totaal zal Procyon Networks 21 scholen en tevens het hoofdkantoor voorzien van W-iFi.

In eerste instantie heeft er een pilot project van een paar weken plaatsgevonden. Er werd gelet op goed resultaat op het gebied van oplevering, nazorg, servicedesk en het voornaamste of de installatie goed werkt. Procyon is hier op alle aspecten het beste naar voren gekomen. Binnen een maand waren er al enkele scholen in behandeling. Engelbertink geeft aan dat zij tevreden is over de goede communicatie omtrent planning en inlichting. Bij Procyon Networks wordt er goed doorgevraagd en snel gereageerd.

Prodas bestaat uit nieuwbouw scholen maar tevens oudere scholen. Ook is er diversiteit in grootte variërend van circa zeventig leerlingen tot 350 leerlingen. Met betrekking tot de oudere gebouwen kan er veel uit de tekeningen worden gehaald die door Prodas zijn aangeleverd en de installatie verloopt hier dan ook vrijwel probleemloos. De nieuwe gebouwen zijn een iets grotere uitdaging. Dit komt omdat Procyon hier te maken heeft met meer staalconstructies of bijvoorbeeld een gekoeld dak. Hier moet anders naar worden gekeken en dit kan leiden tot een beperking in de dekking van het Wi-Fi-netwerk. Er wordt echter altijd naar een passende oplossing gezocht om een goed draadloos netwerk te garanderen.

Er zijn nu zeventien scholen afgerond, waarvan veertien in slechts twee maanden tijd. De oplossing voldoet aan de verwachting, er wordt binnen het budget geopereerd en de reacties zijn heel positief. Het Wi-Fi werkt zoals Engelbertink aangeeft uitstekend. Als er zich al minimale problemen voordoen dan kan de medewerker dit in de meeste gevallen zelf oplossen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5423116). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.