Managed hosting door True

EpiServer maakt Strukton-websites veelzijdiger

 

Internationaal bouwconcern Strukton wilde de veelzijdigheid van zijn websites vergroten met de aanvulling van nieuwe media en de sites ook responsive maken. Daartoe koos het bedrijf voor EPiserver CMS. Strukton heeft nu een up-to-date webomgeving, die aan alle eisen voldoet. Het bouwconcern kan sneller, goedkoper en effectiever websites ontwikkelen en aanpassen, terwijl de totale merkbeleving verbeterde.

Railsystemen, civiele infrastructuur en gebouwen: dat zijn de drie markten waarin Strukton actief is. Met vijf werkmaatschappijen opereert de onderneming vanuit verschillende landen. In totaal heeft Strukton ongeveer twintig websites in vier talen in de lucht, naast de corporate websites Strukton.nl en Strukton.com. De websites zijn vooral gericht op (potentiële) klanten en medewerkers en werden eind 2012 door Strukton volledig vernieuwd met EPiserver CMS. Adviesbureau Entopic begeleidde de keuze voor EPiserver als cms en EPiserver-partner Tam Tam verzorgde de implementatie.

Mee met de eisen van business

Het oude cms van Strukton was achterhaald en voldeed niet meer aan de eisen van de business. Zo kostte het in het verleden veel tijd en geld om nieuwe websites te ontwikkelen en om functionaliteiten toe te voegen. 'We wilden onze websites makkelijker, flexibeler en tegen lagere kosten ontwikkelen en beheren. Ze moesten bovendien responsive zijn, dus geschikt voor mobiel gebruik. Ook meertaligheid was een van de vereisten, net zoals het beter in de spotlights kunnen plaatsen van onze projecten', vertelt Annemarie Hoogendoorn, hoofd corporate communications van Strukton. 

Met EPiserver CMS is het mogelijk om binnen twee weken een compleet nieuwe website te ontwikkelen, naar wens in het Nederlands, Engels, Duits en Zweeds. Daarnaast zijn bestaande websites snel en eenvoudig aan te passen. 'We kunnen nu nieuwe websites ontwikkelen en functionaliteit toevoegen zonder dat dit veel tijd of moeite kost. We werken effectiever en besparen flink op de kosten.' 

Het gemak in ontwikkeling en beheer is te danken aan de modulaire opzet van EPiserver CMS. Hoogendoorn legt uit: 'Je kunt net zoals met een blokkendoos makkelijk schuiven met content en deze eenvoudig hergebruiken en delen. Belangrijk voordeel hiervan is ook dat we onze websites makkelijker één gezicht geven. Door de online herkenbaarheid van alle bedrijven in onze groep te vergroten, versterken we de totale merkbeleving.'

De flexibiliteit en gebruiksvriendelijkheid van EPiserver CMS zijn een grote verbetering voor het team van webredacteuren van Strukton. 'Iedereen is er blij mee. Het systeem werkt heel intuïtief, waardoor iedereen er direct mee uit de voeten kan', aldus Hoogendoorn.

Meer mobiele bezoekers

Ook in toegankelijkheid zijn de websites van Strukton er sterk op vooruitgegaan en dat heeft alles te maken met het feit dat de sites nu responsive zijn. Dit houdt in dat (mobiele) bezoekers worden herkend en dat het scherm zich automatisch aanpast aan hun toestel. Gevolg hiervan is dat veel minder mobiele bezoekers afhaken, hun aantal is zelfs met 93 procent gestegen sinds de implementatie. 

Maar dat is nog niet alles. Uit de cijfers blijkt ook dat bezoekers veel minder snel wegklikken na een kijkje op de homepage: de ‘bounce rate’ is met 38 procent gedaald. Daarnaast brengen mensen 210 procent meer tijd door op de websites van Strukton. Het aantal pagina’s dat wordt bezocht, is met 35 procent omhoog gegaan. Hoogendoorn: 'De pagina’s met algemene informatie over Strukton en over onze projecten worden meer bekeken en dat is precies wat we willen. Verder zien we dat er 235 procent meer wordt doorgeklikt naar onze vacaturesite. Sollicitanten zijn voor ons een heel belangrijke doelgroep, dus ook dat is een heel goed resultaat.'

Wat het verhaal nog mooier maakt, is dat Strukton met de implementatie van EPiserver binnen budget is gebleven. 'We hebben geld over om andere dingen aan te pakken', besluit een tevreden Hoogendoorn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/4923681). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.