Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Jeugdbescherming Gelderland vertrouwt op Tintri

 

Jeugdbescherming Gelderland vertrouwt op Tintri

Jeugdbescherming Gelderland is een onafhankelijke organisatie die diensten levert op het gebied van kinderbescherming en jeugdrehabilitatie in de provincie Gelderland. Hans-Cees Speel is ict-manager bij Jeugdbescherming Gelderland. Belangrijkste uitdaging: een oplossing vinden voor de ontoereikende opslagprestaties die het gevolg waren van een verouderde storage-infrastructuur.

Jeugdbescherming Gelderland begeleidt gezinnen met complexe problemen, kinderen wier ontwikkeling in gevaar komt en jongeren die crimineel gedrag vertonen. Samen met zijn team van twaalf ict-professionals, is Speel verantwoordelijk voor de ondersteuning van alle datacenters, telefoonsystemen, servers, storage-systemen en de netwerkinfrastructuur, ten behoeve van de zeshonderd zorgverleners die binnen de organisatie actief zijn.

ICT-uitdagingen

Jeugdbescherming Gelderland maakte gebruik van 64 HP SAS-schijven voor centrale opslag, met een combinatie van aanvullende opslagsystemen binnen elk van zijn negen vestigingen. De omgeving was gevirtualiseerd met behulp van VMware vSphere. 'We hebben veel bronintensieve applicaties draaien, zoals Microsoft Exchange', aldus Speel. 'Onze HP-systemen waren aan het verouderen en waren niet bijster snel. De omgeving was bovendien complex. We moesten met LUN’s werken en hadden te maken met allerlei moeilijke ict-uitdagingen die het lastig maakten om de omgeving te beheren en moderniseren. Ons ict-team moest hierdoor vaak in het weekend doorwerken om alles in de lucht en up-to-date te houden.'

Storage Expo

Speel en zijn team gingen begin dit jaar op zoek naar een nieuw storage-platform. Aanvankelijk evalueerden zij oplossingen van traditionele SAN-leveranciers en ietwat modernere geconvergeerde systemen. 'We kwamen twee jaar geleden voor het eerst met Tintri in aanraking tijdens de Storage Expo', aldus Speel. 'De tijd was toen nog niet rijp voor de aanschaf van een nieuwe infrastructuur, maar we wisten dat dit een mogelijkheid was voor onze volgende upgrade. De belangrijkste reden waarom we voor Tintri kozen, was dat deze oplossing aanmerkelijk sneller was dan onze eerdere systemen. Tintri biedt bovendien een aantrekkelijke prijs/prestatie- verhouding, en zijn systemen zijn eenvoudiger in het onderhoud.'

Wcare

Jeugdbescherming Gelderland schakelde de hulp in van Tintri-partner Wcare ICT tijdens de inkoop- en implementatiefase van het Tintri VMstore-systeem. Wcare is een aanbieder van ict-oplossingen met een sterke focus op netwerk-, virtualisatie- en storage-oplossingen. Naast producten en advies levert het ook technische ondersteuning.

Het ict-team van Jeugdbescherming Gelderland benaderde Wcare voor een evaluatie van innovatieve storage-oplossingen die ondersteuning konden bieden voor een divers scala aan workloads van onder meer Citrix, file servers, databaseservers en applicatieservers. De nieuwe storage-omgeving moest daarnaast ondersteuning bieden voor nieuwe, nog onbekende workloads van serverapplicaties. Jeugdbescherming Gelderland had reeds andere leveranciers benaderd voor een oplossing. Deze kwamen echter op de proppen met voorstellen voor traditionele SAN’s of systemen die niet aan de eisen voldeden.

Wcare adviseerde Jeugdbescherming Gelderland om te kiezen voor de appliance Tintri VMstore T820. 'We waren het met hen eens dat de VM-bewuste systemen van Tintri aansloten op onze behoeften. Tintri achterhaalt welke services snelle opslagprestaties nodig hebben. Voor zover wij konden nagaan deden andere systemen dat niet. Ze maken weliswaar gebruik van solid state disks, maar je moet zelf aangeven welke services snelle SSD’s nodig hebben. Dat betekent dat er meer beheerwerk is vereist dat alleen door ervaren medewerkers kan worden uitgevoerd. Bovendien ben je gedwongen om één systeem aan te schaffen met een specifieke verhouding van CPU-, RAM- en opslagcapaciteit. Daar zagen we geen brood in. We wilden de mogelijkheid hebben om waar nodig CPU- of RAM-capaciteit toe te voegen zonder de opslagcomponent aan te raken. Tintri is wat dat betreft flexibeler', aldus Speel.

'Wcare heeft ons ook geholpen om te bepalen welke switches we het beste konden gebruiken. Aangezien Tintri enorm snel is, heb je switches nodig die de prestaties niet in de weg zitten. De HP Procurve Switches bleken uitstekend te werken in combinatie met de snellere systemen van Tintri.'

Jeugdbescherming Gelderland schafte een Tintri T820-appliance aan met een capaciteit van 12 TB. Deze werd geleverd met vijf jaar ondersteuning.

Nieuw datacenter

Jeugdbescherming Gelderland verhuisde recentelijk zijn complete ict-infrastructuur van een kantoorpand naar een speciaal datacenter in Nederland. 'Ons datacenter is niet bijster groot, maar desondanks behoorlijk complex', aldus Speel. 'We schaften de nieuwe storage-systemen van Tintri in aanloop naar de verhuizing aan, en brachten vervolgens alles onder in het nieuwe datacenter.”

De implementatie van Tintri verliep snel en eenvoudig, zegt Speel. 'We gebruikten de Tintri VMstore als verplaatsbaar storage-systeem. We transporteerden het nieuwe systeem naar het oude datacenter, sloegen er al onze gegevens op en vervoerden het vervolgens naar ons nieuwe datacenter. Het was de eenvoudigste migratie die we ooit hebben uitgevoerd. De kleine vormfactor van de Tintri VMstore-systemen bespaart ons ook datacenter-ruimte. Ons vorige systeem nam circa 6U aan ruimte in beslag. Voor het systeem van Tintri is slechts 4U nodig. Dit draagt bij aan een reductie van het energieverbruik en de operationele kosten', aldus Speel.

Snellere upgrades

'Tintri is sneller dan onze eerdere HP-systemen', merkt Speel op. 'Hierdoor nemen nieuwe projecten minder tijd in beslag. En het betekent ook dat al onze grote upgrades, zoals de migratie naar nieuwe versies van VMware vSphere, met minder problemen gepaard gaan. Ons ict-team moest vroeger urenlang in het weekend doorwerken om upgrades te voltooien. Dankzij de overstap op het systeem van Tintri besparen we jaarlijks drie weken aan beheerwerk. Tintri is een hulpmiddel voor een ict-afdeling die veel projecten uitvoert en snel moet schakelen.'

Bottlenecks

Jeugdbescherming Gelderland maakt nu gebruik van Tintri Global Center voor het beheer van zijn storage-omgeving. 'We bieden ondersteuning voor ict-infrastructuren op negen locaties', zegt Speel. 'Af en toe hebben we problemen met de gegevensuitwisseling tussen deze locaties, maar dat is nooit aan Tintri te wijten. Met onze vorige systemen was het altijd moeilijk om bottlenecks te identificeren. Met Tintri Global Center daarentegen kunnen we snel en eenvoudig problemen uitlichten. Via de console kunnen we vaststellen of het probleem te wijten is aan de applicatie, het netwerk of de solid state disks. Dankzij de beheereenvoud en het overzicht dat Tintri biedt, vallen onze beheerkosten een stuk lager uit.'

Een toekomstbestendige omgeving

'We maken momenteel gebruik van slechts één systeem van Tintri', zegt Speel. 'Daarmee beschikken we over voldoende capaciteit om in al onze huidige behoeften te voorzien. Maar als onze organisatie groeit of met een andere instelling fuseert, weten we dat we onze omgeving moeten uitbreiden. Bovendien zijn nieuwe applicaties altijd bronintensiever. Tintri geeft me gemoedsrust. Ik hoef niet langer twee keer na te denken over de inzet van nieuwe applicaties, omdat ik weet dat ik snelle opslag in handbereik heb. Tintri maakt onze ict-omgeving een stuk veelzijdiger.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5779310). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.