Managed hosting door True
Onderstaande bijdrage is van een externe partij. De redactie is niet verantwoordelijk voor de geboden informatie.

Parentix is met FlexPod klaar voor hybride cloud

 

Handen schudden

Parentix, leverancier van zakelijke software uit de cloud, heeft samen met Telindus een FlexPod-datacenteroplossing gerealiseerd. De NetApp-storageomgeving en compute- en networkinginfrastructuur op basis van Cisco UCS en Cisco Nexus zijn vernieuwd. De infrastructuurvernieuwing biedt Parentix de ruimte voor verdere groei van het klantenbestand in de komende jaren.

Parentix, leverancier van zakelijke software uit de cloud, heeft samen met Telindus een FlexPod-datacenteroplossing gerealiseerd. De NetApp-storageomgeving en compute- en networkinginfrastructuur op basis van Cisco UCS en Cisco Nexus zijn vernieuwd. Deze modernisering was, samen met een migratie naar virtualisatieplatform Hyper-V, onderdeel van een strategische stap van Parentix om klanten toegang te bieden tot de hybride cloud. Daarnaast biedt de infrastructuurvernieuwing ruimte voor verdere groei van het klantenbestand in de komende jaren.

Parentix heeft een continue focus op innovatie om een optimaal serviceniveau richting klanten te realiseren. In dit project zet de softwareleverancier een eerste stap om zijn software zowel via de private als hybride cloud toegankelijk te maken. Behalve deze strategische stap en het faciliteren van verdere groei, heeft Parentix de vernieuwing ook aangegrepen om een nieuwe storagepropositie te lanceren, met meerdere tiers. Vier typen met elk een eigen kostenplaatje en daarmee samenhangende prestaties op het gebied van snelheid.

Hybride cloud

Pieter Gabes, directeur van Parentix: 'De vraag naar een hybride benadering van de cloud neemt toe. Om in te spelen op deze marktbehoefte integreren wij onze private cloud met de public cloud van Microsoft. Om die strategische stap te kunnen zetten, moest onze ict-infrastructuur vernieuwd worden. Wij hebben, als ict-partij zelf veel kennis van de gevraagde oplossingen in huis, maar ondanks dit is het waardevol om Telindus als partner te hebben. Daar waar nodig leveren zij direct advies en ondersteuning en bovendien leveren zij support en onderhoud op al de genoemde oplossingen. Met deze overstap naar de hybride cloud is Parentix helemaal klaar voor de toekomst.'

Sido Quarré, sales & marketing director bij Telindus: 'Service providers als Parentix moeten continu innoveren om hun propositie richting klanten waardevol te houden. Niet alleen hun eigen services worden voortdurend geüpdatet, ook de achterliggende ict-infrastructuur moet hierop worden aangepast. Wij zijn er blij mee dat we Parentix in dit project hebben kunnen ondersteunen. Het is belangrijk dat organisaties strategisch omgaan met hun ict-investeringen en daarbij kijken naar de lange termijn. Parentix heeft met dit project een langetermijnvisie laten zien.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5699063). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.