Managed hosting door True

Radio 538 kiest Wi-Fi van Ruckus Wireless

 

Het kantoor van Radio 538 in Hilversum is door Go2Solutions voorzien van een kwalitatief hoogwaardig Wi-Fi-netwerk. Hierbij heeft men gekozen voor Smart Wi-Fi van Ruckus Wireless om personeel en gasten overal in het pand een betrouwbare en veilige Wi-Fi-verbinding met voldoende bandbreedte aan te kunnen bieden.

In 2013 heeft Radio 538 de stap naar het nieuwe werken gemaakt. Hierbij bleek dat de bestaande Wi-Fi infrastructuur niet meer voldeed, doordat Radio 538 als audio- en mediabedrijf veelal gebruik maakt van grote geluids- en videobestanden. Dit vormde een te grote belasting voor de toenmalige Wi-Fi-infrastructuur, waardoor men op zoek ging naar een meer stabiele oplossing. Hierbij werkt Radio 538 nauw samen met Go2Solutions om de juiste keuze voor het vernieuwde Wi-Fi-netwerk te maken. Met hun kennis op het gebied van Wi-Fi ondersteunden zij het it-team van Radio 538 met het in kaart brengen van de wensen, eisen en kennis over de verschillende Wi-Fi-aanbieders in de markt.

Smart Wi-Fi

Een van de redenen om voor Ruckus Wireless te kiezen is de mogelijke doorvoersnelheden die behaald kunnen worden met deze access points. Door gebruik te maken van gepatenteerde Smart Wi-Fi-antennetechnieken wordt het signaal continu geoptimaliseerd om gebruikers zo goed mogelijk te bedienen. Dit komt de dekking en de capaciteit van het Wi-Fi-netwerk ten goede. Doordat het netwerk centraal beheerd wordt door de ZoneDirector WLAN Controller kunnen de access points elkaar bij onverhoopte uitval ondervangen. Hierdoor kan maximale betrouwbaarheid van het netwerk worden gegarandeerd.

Bij de inrichting van het netwerk is er voor gekozen om gebruik te maken van de ZoneFlex 7982 dual-band 3×3:3 MIMO access points. Deze access points bieden een maximale doorvoersnelheid van 900 Mbps voor voldoende bandbreedte. Om het hele pand dekkend te maken, zijn er twintig ZoneFlex 7982's geïnstalleerd, gevoed via Power-over-Ethernet (PoE) om extra bekabeling voor de stroomtoegang te besparen.

Het netwerk wordt centraal beheerd door de ZoneDirector 3025 WLAN controller. De ZoneDirector stuurt alle access points aan, waardoor deze elkaar kunnen ondervangen wanneer er één niet functioneert. Hierdoor is het voor gebruikers mogelijk om soepel van het ene naar het andere access point te schakelen wanneer zij door het pandlopen. Doordat gebruik wordt gemaakt van een redundante ZoneDirector wordt maximale betrouwbaarheid op het netwerk geboden, ook wanneer een van de controllers wegvalt.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5252390). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.