Managed hosting door True

Winkelcentrum biedt Wi-Fi op platform InSchijndel

 

In het centrum van Schijndel is door dWise een Wi-Fi-netwerk gerealiseerd met de apparatuur van Ruckus Wireless. Dit netwerk geeft iedereen gratis toegang tot InSchijndel.nl, waarmee winkeliers en horeca online in contact zijn met het winkelend publiek.

Stichting InSchijndel.nl is een initiatief van Citymanagement Schijndel, waarin de ondernemersverenigingen Hart van Schijndel en Zuid, plus de lokale horeca vertegenwoordigd zijn. Met een app en website slaat InSchijndel online een brug tussen lokale ondernemers en de inwoners van Schijndel met actuele informatie over winkels en horeca, dagelijkse aanbiedingen, informatie over parkeren, lokaal nieuws, een maandelijkse quiz en toegang tot de lokale VVV-agenda. Sinds de introductie trekt InSchijndel.nl aanzienlijk meer bezoekers bezoekers en werd de app zo'n 3500 keer gedownload.

Connectiviteit in het winkelcentrum speelt een belangrijk onderdeel bij het nieuwe winkelen. Daarom heeft de stichting in samenwerking met de gemeente Schijndel besloten om een Wi-Fi-netwerk uit te rollen in het winkelcentrum. dWise uit Schijndel heeft brede ervaring met het implementeren en beheren van (draadloze) bedrijfsnetwerken en heeft daarom de realisatie van dit netwerk op zich genomen. In overleg met distributeur Alcadis heeft men de scope van het project bepaald en de wensen en eisen van dit netwerk inzichtelijk gemaakt. Bij dit soort outdoor projecten is het realiseren van voldoende dekking een belangrijk aspect. Daarbij moet er ook voldoende capaciteit geboden kunnen worden op de momenten dat er bijvoorbeeld evenementen in het centrum plaats vinden. Ook zijn er in stadscentra veel private Wi-Fi-netwerken aanwezig die kunnen interfereren. Op basis hiervan is dan ook besloten om gebruik te gaan maken van de Smart Wi-Fi-apparatuur van Ruckus Wireless.

Voor dit project heeft men gekozen voor de ZoneFlex 7762 outdoor access points. Deze dual-band access points bieden met een maximale doorvoersnelheid van 600 Mbps voldoende capaciteit voor veel gelijktijdige gebruikers. Door een hoog uitzendvermogen te koppelen aan de intelligente antennetechniek van Ruckus Wireless, overbruggen deze access points ongekende afstanden, waardoor er overal in de stad voldoende dekking gerealiseerd kan worden. Het netwerk wordt centraal beheerd door de ZoneDirector 3025 WLAN Controller. Door gebruik te maken van de controller communiceren de access points onderling, waarmee de Mesh-technologie beschikbaar komt en het voor het winkelende publiek mogelijk is om van het ene naar het andere access point te roamen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5225844). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.