Managed hosting door True

Wifinity realiseert Wi-Fi in TivoliVredenburg

 

In juni van dit jaar opende het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht zijn deuren. Wifinity heeft in het hele pand een high-capacity Wi-Fi-netwerk gerealiseerd om alle bezoekers te kunnen voorzien van gratis Wi-Fi. Hierbij wordt gebruikgemaakt van de Smart Wi-Fi-apparatuur van Ruckus Wireless voor een stabiele verbinding met voldoende capaciteit.

Met vijf concertzalen biedt TivoliVredenburg plaats aan 7500 bezoekers. Deze bezoekers willen tijdens concerten hun ervaringen delen via social media en vaak is er op dit soort locaties onvoldoende 3G/4G-dekking om dit te faciliteren. Daarom heeft TivoliVredenburg ervoor gekozen om te investeren in een stabiel Wi-Fi-netwerk waarmee juist ook op piekmomenten iedereen voorzien kan worden van voldoende bandbreedte. Daarbij wordt het netwerk ook ingezet voor bedrijfsdoeleinden door laptops en smartphones van het personeel, draadloze ticketscanners en pin-terminals te verbinden.

Het netwerk is gerealiseerd door Wifinity, het bedrijf dat eerder ook al Vredenburg Leidsche Rijn voorzag van Wi-Fi. Ook hier is destijds naar tevredenheid gekozen voor de Smart Wi-Fi-apparatuur van Ruckus Wireless. Als gecertificeerd Big Dog-partner van Ruckus Wireless beschikt Wifinity over alle benodigde technische kennis van Wi-Fi en de producten van Ruckus Wireless. Deze Wi-Fi-kennis is nodig om dit soort projecten succesvol te kunnen opleveren, omdat deze drukbevolkte ruimtes om een specifieke netwerkbenadering vragen. Met behulp van 3D-modellen van de aannemer heeft Wifinity een intelligent 3D-netwerkontwerp gemaakt. Op basis van de specificaties van de Wi-Fi-apparatuur heeft men 3D-simulaties kunnen maken om tot een zeer nauwkeurig netwerkontwerp te komen voor voldoende dekking en capaciteit door het hele gebouw.

Beamflex-technologie

Voor het netwerk in de concertzalen zijn in totaal 41 ZoneFlex 7982 en tien ZoneFlex 7782s access points ingezet. De ZoneFlex 7982 dual-band 3x3:3 access points maken gebruik van de gepatenteerde Beamflex-technologie van Ruckus Wireless voor een efficiënt en optimaal Wi-Fi-signaal op drukbevolkte locaties. Deze access points hebben een maximale doorvoersnelheid van 900 Mbps en een capaciteit tot vijfhonderd gelijktijdige gebruikers. Om op geconcentreerde ruimte gebruikers te bedienen en onderlinge interferentie tussen de access points te beperken, maakt men gebruik van tien sectorized dual-band 3x3:3 access points: de ZoneFlex 7782s. Voor Wi-Fi in de overige ruimtes van het gebouw zijn 21 ZoneFlex 7372 dual-band access points geïnstalleerd. Het hele netwerk wordt centraal beheerd en gemonitord vanuit de ZoneDirector 3000 wlan-controller.

De openingsavond van TivoliVredenburg in juni 2014 was de eerste test voor het Wi-Fi-netwerk. Op deze avond waren er in totaal meer dan tienduizend bezoekers, waarbij op piekmomenten er meer dan zesduizend personen online waren. Deze eerste stresstest was meer dan succesvol, zo bleek uit de vele positieve reacties van bezoekers. Op de avonden dat TivoliVredenburg is uitverkocht is het Wi-Fi-netwerk in staat om alle gebruikers voldoende bandbreedte te bieden om zo filmpjes en foto's te delen via social media. Tijdens concerten wordt er dan ook veel over TivoliVredenburg en de artiesten gepost.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/5206989). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.